Απάντηση: Γκετεμποργκ Σουηδιας Ιουλιος 2009-Οδοιπορικο
Πεμπτη 16-7-2009
Η μερα της επιστροφης λοιπον ξεκινησε. Απο την μια χαιρομουν γιατι θα γυρναγα σπιτι να δω τον γιο μου και την γυναικα μου και απο την αλλη στεναχωριομουν που θ αφηνα τον αλλο μου γιο μονο του εδω. Σ ολη την διαρκεια του ταξιδιου αλλωστε η μιση μου καρδια ηταν στην Αθηνα και η αλλη μου μιση στο Γκετεμποργκ, οπου θα εβλεπα τον μεγαλο μου γιο. Αυτο ηταν που με κρατησε στο ταξιδι, γιατι δεν σας το κρυβω, οτι αρκετες φορες μου περασε απο το μυαλο να γυρισω πισω πιο νωρις. Τελικα οταν εχεις οικογενεια και παιδια, ειδικα νεογεννητα, ειναι πολυ δυσκολο να φευγεις μονος.Ακομα και με παρεα να ημουν, ειμαι σιγουρος οτι θα μου ελειπαν. Σιγουρα ομως δεν θα ενοιωθα τετοια νοσταλγια, γιατι το να εχεις παρεα στο ταξιδι ειναι διαφορετικο.
Αφου λοιπον χαιρετησα τον γιο μου, ξεκινησα για πισω. Πρωτη σταση το Αμβουργο, 630χλμ περιπου. Η επιστροφη θα γινοτανε απο τον ιδιο δρομος, μιας και ηταν ο πιο συντομος και οπως σας ειπα και στην αρχη, τα χρηματα ειχαν μειωθει. Οι πολεις μονος θ αλλαζαν. Ειχα προγραμματισει στην Αθηνα να πηγαινα Βερολινο, Πραγα, Σαλτζμπουργκ, αλλα ολα αυτα ακυρωθηκαν. Δεν πειραζει, καποια αλλη φορα.
Σταματησα σ ενα βενζιναδικο να συμπληρωσω λιγο λαδι. Πουθενα δεν εβρισκα 20-50 ορυκτελαιο. Μονο 10-40 πληρες συνθετικο. Αφου εριξα ενα τηλεφωνο στο καλο μου μηχανικο τον Βασιλη (Fast&Furious), οποιος μου ειπε οτι αφου δεν υπαρχει αλλη λυση να βαλω απ αυτο, ξεκινησα.
Εφθασα στο Αμβρουγο στις 8μμ, τακτοποιηθηκα σ ενα ικανοποιητικο ξενοδοχειο με δωρεαν, ομως, παρκινγκ και εκανα μια μικρη βολτα στην πολη, που λογω του οτι ξεχασα να παρω την φωτογραφικη μηχανη, δεν εχω φωτογραφιες. Το Αμβρουγο ειναι μια ομορφη πολη τελικα, με μια μεγαλη λιμνη, οπου μπορεις να κανεις καθε ειδους δραστηριοτητες. Εμεινα λιγες ωρες εκει, αλλα ενοιωσα μια ελξη γι αυτην την πολη.
Στο ταξιδι βεβαια δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Ουτε βροχης, ουτε κατι αλλο.
Μερικες φωτογραφιες. Λιγες αυτη την φορα και μονο απο το ξενοδοχειο.
Δυστυχως ξεχασα την φωτογραφικη μου μηχανη στο ξενοδοχειο και το κινητο δεν βγαζει καλες την νυχτα.
|