Πρόσφατα τέθηκε "πλαγίως" το θέμα αλλά τελικά δεν το αγγίξαμε.
Είναι μεγάλο θέμα και οι απόψεις περί αυτού έχουν και... οπαδούς!
Υπάρχουν βέβαια και οι αδιάφοροι με το θέμα, αλλά αυτοί συνήθως οδηγούν τόσο κάτω από τα όρια της μηχανής (δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε στην τσίτα συνεχώς) που δεν καταλαβαίνουν και τόση διαφορά. (!)
Στις μηχανές που έχω οδηγήσει μέχρι τώρα έχω δει ΣΑΦΩΣ διαφορετική συμπεριφορά ακόμα και με ακόμα και με 4-5 διαφορετικά PSI.
Αυτό δεν με έχει εμποδίσει να "πάρω" άτομο που νόμιζε ότι με είχε αλλά ο μόνος λόγος που με δυσκόλεψε ήταν ότι είχα σχεδόν μηδέν πίεση στο πίσω :P αλλά αυτό είναι θέμα άλλου thread.
Λοιπόν ας πούμε για την 1200GS... ο κατασκευαστής (βλέπε "η μαμά") λέει αν θυμάμαι, 2.2 Atm (32 PSI) μπροστά, 2.5 Atm (36 PSI) πίσω...
Η Bridgestone (να πάρουμε την εταιρία που τυχαίνει να φοράω τώρα) λέει 2.5 (36) μπροστά, 2.9 (42) πίσω!
Η διαφορά του ενός από τον άλλο είναι μεγάλη! Ποιος έχει δίκιο;
Από τη μια έχουμε την εκάστοτε "μαμά" που μιλάει για το πως συμβουλεύει να έχεις τα λάστιχα σου με βάση το βάρος της μηχανής, ίσως τις ταχύτητες που υπολογίζει να έχεις ως μέσο όρο με βάση το χαρακτήρα και τις δυνατότητες της, αλλά ακόμα και πιθανά το είδος των αναρτήσεων ή και "απλά" μελέτες που έκανε.
Ο κατασκευαστής του λάστιχου όμως... ξέρει το λάστιχο του. Ξέρει πως ζεσταίνεται, σε ποια πίεση κρατάει το σχήμα που θέλει αυτός κλπ. και τελικά ξέρει ουσιαστικά σε ποιες μηχανές απευθύνεται (συνήθως δεν είναι παραπάνω από κάποια συγκεκριμένα λίγα μοντέλα) άρα δεν είναι ξένος και στο τι βάρος αναμένει να έχει επάνω στο λάστιχο κλπ.
Εγώ τείνω να εμπιστεύομαι τον κατασκευαστή του λάστιχου.
Ποια η άποψη σας για το θέμα;