View Single Post
  #30  
Παλιό 31-07-2009, 22:38
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Μηνύματα: 6,530
Προεπιλογή Απάντηση: ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ ΒΜW?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από syan Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ Γιώργο πολύ καλά τα λές, πολύ καλά τα ψάχνεις όλα και πολύ καλά κάνεις και κρατάς 3-4 εκδόσεις απο το ίδιο. Όπως λέει και ο ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ χάνεις όμως κάποια μαγεία. Δέν κάνω κριτική και σέβομαι όλες τις απόψεις και τα γούστα..σίγουρα ο καθένας μας έχει και τούς λόγους του για την εκάστοτε αγορά.
Σάν μηχανολόγος σίγουρα το ενδιαφέρον σου κλείνει πρός την μηχανολογική άποψη μιάς αγοράς και γνωρίζεις έγκαιρα ποιός κατασκεύασε το injection και ποιός το ABS. Μόνον που η μοτοσυκλέτα δεν έχει μόνον μηχανολογική άποψη..έχει και οδηγική και αισθητική και χαρακτήρα άν θέλεις. Ούτε όλοι οι αναβάτες γνωρίζουν και θέτουν ως προτεραιότητα τίς μηχανικές τους γνώσεις. Κάποιος αγοράζει μια Alfa Romeo γιαυτό που είναι και γιαυτό που φτιάχτηκε, την φινέτσα, την αισθητική της και τον χαρακτήρα οδήγησης, και αυτά χαίρεται, δεν τον απασχολεί ο προμηθευτής των καρμπυρατέρ.
Καταλαβαίνω επίσης ότι μάλλον πέρασες προβλήματα με BMW που είχες στο παρελθόν...αλλά και πάλι, άν επιζήσεις απο πτώση μηχανής ή αεροπλάνου σημαίνει ότι δεν θα ξανανέβεις; Όλες οι μοτοσυκλέτες έχουν τα προβλήματα τους και παίρνεις απαντήσεις μερικές φορέ όταν ρωτάς " μ' αρέσει να τη βλέπω - "μ' αρέσει ο ήχος της" κτλ. Στα Forum γενικότερα, γιατί τυχαίνει να παρακολουθώ ούκ ολίγα διεθνώς, συνήθως συζητάνε για προβλήματα και όχι για επαίνους και συγχαρητήρια. Το ποσοστό λοιπόν των προβλημάτων που συζητιέται στα Forum στατιστικά ανήκει στο <5%.
Έτσι λοιπόν ήθελα να καταθέσω την αποψή μου αλλά και πολλών οδηγών που τα κριτήριά τους βρίσκονται εκτός μηχανολογίας χωρίς να παύουν να είναι άριστοι οδηγοί και με διαφορετικές προτεραιότητες επιλογών.
Παρακολουθώ τα γραφόμενά σου και πραγματικά μας έχεις δώσει ούκ ολίγα άρθρα με χρήσιμες πληροφορίες και έχεις τις ευχαριστίες όλων. Αλλά η ζωή είναι "κι αλλού".......
Ελπίζω να μη κούρασα και καλές βόλτες πάντα με το θηρίο σου!!

Φιλικά
Στράτος


Υ.Γ. Υπ' όψιν ότι έχω πολύ καλή μηχανολογική κατάρτιση κι εγώ...χωρίς να το έχω ως μοναδικό κριτήριο!
Φυσικά και συμφωνω ,αζι σου και αφου με διαβαζεις σε πολλά απο οσα λες εχω αναφερθει κι εγω στο παρελθόν!! Η μοτοσυκλετα ειναι ερωτας, ειναι τροπος ζωης όποια κι αν ειναι αυτη κατω απο τα ποδια σου!!

Εχεις απόλυτο δικιο οτι δεν ειναι όλα μηχανολογια, το ιδιο λεω κιεγω, απλα οι προτεραιοτητες μου στην αγορα ενος οχηματος προσανατολιζονται πρωτα στον μηχανολογικο τομεα και στην αυξημενη αξιοπιστία! Μετα, για μενα, ερχεται η ομορφιά!!
Ναι, ειχα παμπολλα προβληματα με το 1150 μου, ναι επαθα σοκ οταν απο αφρικα=δεν ξερω τι θα πει βλάβη πηγα στο βολτα - συνεργειο -σπιτι! Ναι ξενερωσα οταν στην δευτερη αλλαγη συμπλέκτη (η πρωτη καλυφτηκε στην εγγυηση) μεσα σε 8000κμ (!!) μου εζητησαν 300,000δρχ τότε!!! Επεσα στην περιπτωση? δεν νομιζω διότι τα ιδια διαβαζω μεχρι σημερα αλλα και ζω με φίλους που εχουν 1200!!
Και πάλι ομως λεω ''αφου σου αρεσει να την παρεις, διότι αν δεν την παρεις θα μεινεις με την αμφιβολία''. Το ποια στριβει και φρεναρει καλυτερα ποσώς με διαφερει αφου εχω τις γνωσεις να στριβω και να φρεναρω με οτιδηποτε όπως θέλω! αυτο που μεγιστως με ενδιαφερει ειναι να μην μου δημιουργειται αγχος για το τι ερχεται μετά!! Ειναι αυτο που λεμε ''ο ερωτας για το δικυκλο''. Αν χαλασει τρελαινεσαι, αν επαναλαμβανεται ζουρλένεσαι!!Και πιστεψε με με το 1150 κοντεψα να τρελαθω!! Ειχα χασει τον υπνο μου σκεπτομενος τα τοσα μου ειχαν συμβεί!!

Πριν 10 χρόνια ηθελα να αγοράσω (μιας κι ανεφερες την μαρκα) μια Αλφα Ρομεο (56), την ειχε ενας συναδελφος, ασπρη με μπορντω σαλονι δερματινο καθόμουν και την χαλβάδιαζα μηνες, δεν μπορουσα να συλλαβω τέτοια ομορφια, τετοιες καμπυλες και τετοιο design στο εσωτερικό!! Μια μερα, μετα απο βραδυνη δυνατη βροχη με πηρε ο συναδελφος τηλεφωνο και με ρωτησε αν μπορυσα να παω να τον παρω να παμε μαζι στην δουλεια. Φυσικα πηγα κι οταν εφτασα τον ρωτησα ''τι εγινε?'' ''ελα να σου δειξω'' μου λεει, με παει και τι να δω το εσωτερικο, εκεινο το θεσπέσιο σε συλληψη και design εσωτερικο ειχε γεμισει νερό μεχρι τον λεβιε των ταχυτητων!!!!!!! διοτι η στεγανοποιηση απο τους αεραγωγους ειχε παει περιπατο!!!! εεεε παει ξενερωσα και πηρε η μπάλα και οτι alfa Romeo παραγόταν εκεινη την εποχη!!! Χιλιες φορές το απροσωπο Γιαπωνεζικο Yaris παρα να μου τυχαινε κατι τετοιο! Εστω και με πιθανοτητα 1 στο 1,000,000!!!

Αλλα και πάλι θα το φωναξω, ''να αγοραζετε αυτο που λεει η καρδια σας συμφωνα με τις δικες σας αναγκες όποιες κι αν ειναι αυτές!!'' Εγω ειμαι ενας τεχνοκράτης που εκ προϊμίου εχω διαφορετικες αναγκες και θετω άλλα στανταρντς απο παρα πολλους σε αυτο το φόρουμ!!

να 'σαι καλα κι εσυ και να χαιρεσαι το εργαλείο σου όπως εσυ θέλεις

Last edited by GeorgeP; 31-07-2009 at 22:42.
Reply With Quote