
08-12-2011, 23:04
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!
|
|
Απάντηση: Συνελήφθη για δωροδοκία γυναικολόγος που ζήτησε 1.300 ε
Πληροφοριακά θα πω δυό πράγματα που ίσως κάποιοι να γνωρίζετε κιόλας.
Οι γυναικολόγοι είναι περίεργη κατάσταση. Οσοι εργάζονται ή χειρουργούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία αμοίβονται με βάση την κατηγορία δωματίου που νοσηλεύεται η γυναίκα. Αυτό γίνεται για να μπορεί η εφορία να έχει μιά σχετικά αξιόπιστη εικόνα του τι εισπράττουν.
Στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως τα πανεπιστημιακά τα πράγματα είναι κατά τη γνώμη μου #########. Οσοι είναι "πανεπιστημιακοί" έχουν δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιστρείο, όσοι ανήκουν στη δύναμη του ΕΣΥ, όχι. Οπως αντιλαμβάνεστε αυτό δημιουργεί νεποτισμό και σε πολλές περιπτώσεις κραυγαλέα εκμετάλλευση των νέων ιατρών από τους καθηγητάδες. Αυτά παιδιά δεν τα υποθέτω, τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι.
Δεν τα λέω για να δικαιολογήσω τις πρακτικές ορισμένων, με εκνευρίζουν αφάνταστα. Τα πράγματα θα ήταν απλά αν είχαν δικαίωμα όλοι να κόψουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
Και να μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο νοσοκομείο είναι αυτό ακριβώς που λέει. Κανονικά δεν υπάρχει περιθώριο επιλογής ιατρού. Οποιος είναι τη δεδομένη στιγμή, αυτός αναλαμβάνει.
Οτιδήποτε άλλο, καλώς ή κακώς πρέπει να πληρωθεί. Το πρόβλημα είναι οι λειψές παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά αυτό είναι μιά άλλη κουβέντα.
Και να μην ξεχνάμε ότι εμείς κακομαθαίνουμε τους γιατρούς.
Και μιά τελείως προσωπική άποψη..... πανεπιστημιακός γιατρός κάθε βαθμίδας δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερος γιατρός.
|