... αντικειμενικά ....πολλες αλήθειες αλλα και μερικες υπερβολες!
θα προτιμουσα ομως
σαν Ελληνας να ειμαι υπερήφανος για αυτα που ειμαι ... και οχι για αυτα που δεν ειμαι σε σχεση με αλλους..!
δεν επιλεξαμε την Άνγκελα ...αλλα ουτε για τις δικες μας μεχρι τωρα επιλογες ειμαι υπερήφανος!
...εγω αν με κερατωνε η γυναικα μου ...πρωτα θα εκανα μια αυτοκριτικη ...μετα θα ξεριζωνα το κεφαλι της ...και στο τελος θα ασχολουμουν με τον μπιχτη!
... και αν, και εχω προσπαθήσει πραγματικα να μεινω μακρια απο πολιτικες συζητησεις , μια που το αρχισα να πω και κατι τελευταιο ...
... καποτε υπηρχαν θεωρητικα ..... φυλες και ρατσες ανθρωπων.....υπηρχαν κρατη και εθνοι..... υπηρχαν χρωματα δέρματος και καταγωγες ....και ολα γυριζαν γυρω απ αυτα τα συμφεροντα!...Σημερα δεν υπαρχουν Γερμανοι και Ελληνες , Ιταλοι ή Αγγλοι ....
...σημερα υπαρχουν Τραπεζες και ολοι οι υπόλοιποι απ απεναντι. Οι τραπεζες δεν εχουν πατριδα ...δεν ειναι ουτε Γερμανικες ουτε Ελληνικες ...δεν εχουν θρησκια ουτε οικτο. Θεος τους ειναι Χρημα και σκοπος τους το κερδος, η δυναμη και η επιρροή! Ολοι οι λαοι ειναι στο ιδιο καζανι ....ολη η μεσαια ταξη και στην Ελλαδα και στην Αγγλια και στην Αμερικη ...και στην Γερμανια αιμοραγει. Κερδισμενοι βγαινουν τραπεζες και οι αδελφες πολυεθνικες εταιριες! Στους Γερμανους προγαπανδιζουν οτι φταινε οι καλοπερασάκιδες οι Ελληνες ....και στους Ελληνες οτι οι Γερμανοι κανουν παλι πολεμο!
...αν το πιστεψουμε αυτο οι μονοι κερδισμενοι ειναι αυτοι που πετανε απο πανω τους τις ευθηνες!..Οι πραγματικοι ενοχοι!. Οι πραγματικοι αίτιοι για την σημερινη μας κατασταση! Οι κακοι πολιτικοι και οι τραπεζίτες!
...οχι οτι αν το καταλαβουμε μπορουμε να αλλαξουμε τα παντα ...αλλα σιγουρα πολλα περισσοτερα!
... η θεση που βρισκομαστε πλεον δεν ειναι ευκολη ... αν και μακρια νιωθω και αναπνεω στην Ελλαδα .... ομως η λυση δεν ειναι σε απελπισμένους μορφασμους , υπεροπτικές κριτικες , και μικροτητες ....αλλα σε αυτοκριτικη, να κατσουν στο σκαμνι οι δικοι μας "προδοτες"
, καταχραστες του δημοσιου χρήματος , να βρουμε τροπο να γυρισουν ευρα στα ταμεια ,να σκυψουμε το κεφαλι δουλευοντας παλι...συλλογικα , να βρουμε τον παλιο μας καλο εαυτο και να βγουμε παλικαρίσια απ την κριση!
....ψυχραιμία και σύνεση!