View Single Post
Παλιό 16-01-2012, 01:31
megalopsyxos Ο/Η megalopsyxos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Deactivated Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Μoto: SUZUKI GSXF 750 YAMAHA CRYPTON SPECIAL X 135
Προεπιλογή Απάντηση: Φυλάκιση για θανάτωση σκύλου..

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Fuji Εμφάνιση μηνυμάτων
Είμαι αντίθετος στον βασανισμό και τη θανάτωση οποιουδήποτε ζώου, είτε αδέσποτου είτε όχι. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Αλλά θα πω δυο κουβέντες, κι απ' την άλλη πλευρά.

Μεγάλωσα σε χωριό, όπου είχαμε κότες. Η μάνα μου, κάθε μέρα, σηκωνόταν απ' τις 7 το πρωί, για να τις βγάλει απ' το κοτέτσι τους, να το ξυστρίσει για κανά μισάωρο (και βάλε) να καθαρίσει, να τις ταΐσει, να τους βάλει το νερό τους. Το απόγευμα ξανά τις φώναζε, τάισμα και μέσα στο κοτέτσι. Αν καμμιά τους αρρώσταινε, έστελνε τον συγχωρεμένο τον πατέρα στη πόλη, στον κτηνίατρο για φάρμακο, και της το 'δινε αγκαλιά, σα να 'τανε μωρό. Άσε το καθάρισμα και τσουβάλιασμα της τροφής τους. Κόπος ατελείωτος, και έξοδα όλη η διαδικασία όπως καταλαβαίνετε. Κάποιοι "μάγκες" όμως συγχωριανοί, που δε ξέραν τι πα να πει δένω το σκυλί μου στην αυλή μου, τα αμολάγανε να τριγυρνάνε στο χωριό, και αλίμονο αν πετυχαίνανε καμμιά κότα στο διάβα τους. Πόσες φορές θυμάμαι τη μάνα, να κλαίει για τις πνιγμένες κότες της. Κι αν πετύχαινε απ' έξω απ' το οικόπεδό μας κανένα τέτοιο σκύλο, ε, του πέταγε ότι έβρισκε μπρος της, αλλά που να τον προλάβει ... Ποιός έχει το δίκιο στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Μήπως, λέω μήπως, κι ο δράστης είδε κι απόειδε απ' τα αδέσποτα να του χαλάν τον κόπο του, και θόλωσε; Που ήταν όλοι αυτοί οι φιλόζωοι να τα μαζέψουν, κι αυτός ο δικαστής να επιβάλλει αντίστοιχη ποινή στον δήμαρχο που δε μεριμνά για την περισυλλογή και φύλαξη των αδέσποτων ζώων;

Κι αυτό με τον μοναχό που σκότωσε τον σκύλο. Δεν έχουμε την άποψή του, ή της μονής να ξέρουμε και την άλλη πλευρά. Αλλά, ο ιδιοκτήτης του άτυχου σκυλιού, το είχε πάει για εκπαίδευση. Και να το εκπαιδεύσει σε τι; Να του φέρνει τα ζώα που ο ίδιος θα σκότωνε. Αλλά ξέχασα, εκείνα τα άτυχα πουλιά, ή οι λαγοί, δεν έχουν καμμιά αξία, και μπορούμε να τα σκοτώνουμε για χόμπι ...

Eπειδή τυχαίνει να έχω 2 χάσκυ και σε πρόσφατη επίσκεψη στα πεθερικά μου στο χωριό τα αφήσαμε ελεύθερα στην αυλή και λείψαμε για κάνα μισάωρο, αυτά πέρασαν το συρματόπλεγμα με το οποίο ήταν περιφραγμένο το κοτέτσι και έπνιξαν 50 κότες , έχω να πω το εξής:

Τα σκυλιά έκαναν αυτό που τα οδηγεί το ένστικτό τους να κάνουν και οποιαδήποτε τιμωρία είναι σαν να εναντιώνεσαι στη φύση. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς (ο νοήμων άνθρωπος) που δεν λάβαμε τα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή και όχι φυσικά τα ζώα που ενήργησαν βάσει της φύσης τους για την οποία κανείς δεν μπορεί να τους καταλογίσει ευθύνες.

Τώρα βέβαια με αυτά που άκουσα απ την πεθερά μου έφτασα στα όρια να ξεσπάσω στα χάσκυ , αλλά το σκέφτηκα πιο ώριμα και τη ....γλίτωσαν!!!!

Υ.Γ. Στο τσακ τα προλάβαμε γιατί ήταν έτοιμα να περάσουν και στη γειτόνισσα και εκεί πλέον υπάρχουν από μεριάς μου σοβαρές ευθύνες

Last edited by megalopsyxos; 16-01-2012 at 01:36.
Reply With Quote