View Single Post
Παλιό 22-01-2012, 11:18
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή Απάντηση: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ

Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.....
Καλό είναι να γνωρίζουμε, κυρίως για εμάς τους ίδιους. Για τις οικογένειες, τα παιδιά μας κλπ. Σε μια δύσκολη στιγμή, στο παιδί μου, στη γυναίκα μου , στον αδερφό μου, θα την έκανα. Σε ξένο δύσκολα και μόνο σε κάποιες περιπτώσεις. Οι λόγοι αναφέρθηκαν πιο πάνω....
Στο στρατό την έμαθα, έχω και πτυχίο. Ακόμα έχω πιστοποίηση από τον ΕΣ Κύπρου, που κάναμε κι εκεί 20αωρη εκπαίδευση. Γίνεται κι εδώ η 20αωρη και αφορά ιδιώτες. Δε γίνεσαι διασώστης σε καμιά περίπτωση, αλλά μαθαίνεις βασικά πράγματα Α' βοηθειών.
Στους αγώνες Trail Ride & Rally Raid όπου εμπλέκομαι 5 χρόνια ενεργά, σε συνεργασία με διασώστες του ΕΕΣ, θα μπορούσα να το κάνω. Δεν έτυχε μέχρι τώρα - ευτυχώς- αλλά έτυχαν άλλα περιστατικά, με σπασίματα, κοψίματα βαθιά κλπ και υπήρξε επέμβαση και μάλιστα επιτυχής. Παρόλαυτά, έτυχε άνθρωπος με πολλαπλά κατάγματα που τον βγάλαμε 10χλμ χώμα από εκεί που δεν έμπαινε κανονικό ασθενοφόρο, στην άσφαλτο, να παραπονιέται μετά για σπασμένο πλευρό (όχι από ΚΑΡΠΑ, αλλά κατά τη μεταφορά του και τη μετακίνηση από το 4Χ4 που τον είχα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ) και για πνευμοθώρακα που έπαθε ένεκα των σπασμένων πλευρών (αυτό παθαίνεις από σπασμένο πλευρό κι όχι εμβολή). Βέβαια εγώ δεν είχα πρόβλημα, γιατί υπήρχαν 2 διασώστες και 2 τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που έκαναν τις ενέργειες. Όλα σωστά και κατά γράμμα, με το πρωτόκολλο. Τα σπασμένα πλευρά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά ο παθών αλλιώς τα βλέπει, εκ των υστέρων....

Γι αυτό και λέω ότι χρειάζεται προσοχή!
Reply With Quote