22-01-2012, 14:50
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: Ηράκλειο - ΚΡΗΤΗΣ
Μoto: R1200GS
|
|
Απάντηση: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ: Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από geod
Εγώ το έκανα (ΚΑΡΠΑ) σε παραλία της Αττικής σ΄ένα παππού για μισή ώρα περίπου (τόση ώρα έκανε να έρθει το ΕΚΑΒ) , ο οποίος τελικά πέθανε από την ανακοπή ενώ κι εγώ του προξένησα και πνευμονική εμβολή από την ΚΑΡΠΑ και κάποια σπασμένα πλευρά (σπάζουν εύκολα, λόγω μυικής ατονίας) βέβαια ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός, και μετά έδωσα κατάθεση στο λιμενικό !
Υ.Γ Εγώ βέβαια μπορούσα να το κάνω γιατί είμαι πιστοποιημένος για πρώτες βοήθειες, αν ήταν άλλος δεν ξέρω τι συνέπειες θα είχε!
Υ.Γ 2 Για να καταλάβετε πόσο περίεργα είναι τα πράγματα θα σας πω για τον Β. Μπονάτσο που θα άφηνε τα εγκόσμια (από ναρκωτικά) και επειδή του σπάσανε δυο πλευρά οι διασώστες για να τον επαναφέρουν ήθελε να τους κάνει μήνυση...και μη χειρότερα δηλαδή! 
|
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από babisku
Δεν είναι λόγος ο φόβος πιθανής μύνησης για να μην διενεργείται η ΚΑΡΠΑ στους συνανθρώπους μας όταν υπάρχει ανάγκη. Πνευμονική εμβολή δεν μπορεί να προκληθεί από την ΚΑΡΠΑ, και σχετικά με τα κατάγματα πλευρών δεν αποτελούν πρόβλημα για την υγεία του ασθενή διότι συντρέχει μεγαλύτερος κίνδυνος. Εάν υπήρχε κίνδυνος από την ΚΑΡΠΑ θα είχε εγκαταλειφθεί. Μακάρι να την γνώριζαν και να την εφάρμοζαν περισσότεροι συνάνθρωποι μας.
|
θα συμφωνήσω με τον babisku και θα το προχωρήσω λίγο, τα πρωτόκολλα εξειδικευμένης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών αναφέρουν,
αίτια πνευμονικού οιδήματος: μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, υπερφόρτωση της κυκλοφορίας με υγρά, σοβαρή υπέρταση, βαλβιδοπάθεια, σοβαρή αρρυθμία, επίσης έξω-καρδιακά αίτια μπορεί να εμφανίσουν πνευμονικό οίδημα, τραύμα κεφαλής, εισπνοή τοξικών ουσιών και υπερβολική δόση ηρωίνης.
η κλινική εικόνα του είναι, ιδρωμένος, κολλώδης, αγωνιώδης, με έντονη δυσφορία, ωχρός και θα έχει, ταχυκαρδία, ταχύπνοια, τρίζοντες ρόγχους, καλπαστικό ρυθμό, δύσπνοια και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις (όπως η δική σου που αντιμετώπισες) αφρώδη ρόδινα πτύελα από τη μύτη και το στόμα.
Αντιμετώπιση
1) ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ABCD (Air, Breathing, Circulation, Disability)
2)τοποθέτησε τον ασθενή σε καθιστή θέση με τα πόδια κάτω (αν το αντέχει)
4)-9) από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό
αυτά έπρεπε να γίνουν
οπότε φίλε μου μια χαρά αντέδρασες και ο γενικός κανόνας αυτό λέει όσο αντέχουμε κάνουμε ΚΑΡΠΑ μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ
Last edited by pirate; 22-01-2012 at 14:54.
|