23-01-2012, 11:12
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
|
|
Απάντηση: Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε ακόμα;
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από megalopsyxos
Καλά.....ας υπάρξει η πολιτική βούληση να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας και σου λέω εγώ που θα ξαναπάνε οι τιμές στην Κυψέλη!
Εδώ βέβαια έπιασες τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που κοινωνικοί και μόνον λόγοι (βλέπε μαζική εγκατάσταση μεταναστών), υποβάθμισαν περιοχές ολόκληρες.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις πόλεις, η αστυφιλία έφερε κατ' αρχή κόσμο που κατέκλυσε το κέντρο και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη συνέχεια επέφερε την μετακίνησή τους στα προάστια. Ανάλογα λοιπόν κινήθηκαν και οι τιμές ζώνης.
Εγώ αυτό που βλέπω και αποτελεί φαινόμενο γενικά αποδεκτό στις οικονομικές αναλύσεις, είναι ότι η οικοδομή ανθίσταται σθεναρά παρά το κλείσιμο της στρόφιγγας στα στεγαστικά από τις τράπεζες. Η ελάχιστη μείωση της τιμής/τ.μ. από πλευράς εργολάβων δεν συνάδει ούτε με το μέγεθος της κρίσης ούτε με την έλλειψη ρευστού στην αγορά.
|
Δεν προσεξες τις λεξεις ''πληθωρισμος'' και ''υποτιμηση''................εκει κρυβεται ολο το ζουμι στις αυξησεις των ακινητων απο το 1960 εως το 2001......μετα στασιμοτητα λογω σταθερης αξιας του ευρο.
Ελα στην Ν.Σμυρνη, ασε την Κυψελη αν και μιλησα και για Πειραια που δεν εχει το προβλημα της Κυψελης και για Νικαια, κι αμα δεις σπιτι 10ετιας να πιανει τα λεφτα που αγοραστηκε να μου το πεις......και δεν συμβαινει λογω κρισης.
|