Απάντηση: Επιλογή στρατιωτικής σχολής
Σοφια καλησπερα,
καποιες σκεψεις και απο μενα:
1. Η ΣΣΑΣ εχει τις συγκεκριμενες κατηγοριες των επιστημονων που παραγει αλλα και η ΣΣΕ δινει την ευκαιρια στον αποφοιτο της να εξειδικευτει (πολυτεχνειο, πληροφορικη, γεωγραφικη υπηρεσια κλπ) και έχει τα δικά της "Σωματα" δηλαδη κλάδους που δεν συμμετέχουν στον πολεμο στην πρωτη γραμμη.
2. Η ΣΣΕ δίνει πρόσβαση στις "ελιτ" ομάδες (πιλοτος ελικοπτερων, αλεξιπτωτιστης, καταδρομεας, ΟΥΚ κλπ) και παρεχει περισσοτερες ευκαιριες για συμμετοχη σε αποστολες εξωτερικου (οσες απεμειναν).
3. Ο αποφοιτος ΣΣΕ έχει περισσοτερες πιθανοτητες να υπηρετησει σε πιο πολλα μερη της Ελλαδας και με χειροτερες συνθηκες και σε περισσοτερες ασκησεις.
4. Η εξελιξη των βαθμων ειναι κατι που δεν πρεπει να τον απασχολησει μιας και οι δυο σχολες εχουν τις καλυτερες προοπτικες. Στους ανωτατους βαθμους παιζουν ρολο αλλα πραγματα ...
5. Και οι δυο σχολες έχουν ποιοτητα στην εκπαιδευση και διαβιωση.
5. Καλο ειναι στο τελος να αποφασισει ο ιδιος αυτο που του αρεσει και να μην του επιβληθει καμια αποψη επειδη εχω δει πολλους "καμμενους" .
--με την επιφυλαξη οτι δεν ειμαι αποφοιτος των παραπανω σχολων αλλα εχω εργαστει στο ιδιο περιβαλλον με τους αποφοιτους.
|