View Single Post
Παλιό 24-02-2012, 20:41
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή Απάντηση: Honda Crosstourer 1200 - Πρώτο τεστ παγκοσμίως!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω δοκιμάσει και καταλαβαίνω τι λες, γι αυτό και η στοχευμένη ερώτησή μου.
Η διαφορά είναι στην αίσθηση, εάν αυτό και κατά πόσο επηρεάζει τον οδηγό ή το αποτέλεσμα είναι άλλο θέμα. Αυτό όμως είναι συμπέρασμα δικό μου. Δεν λεω ότι εσύ έχεις άδικο, γιατί κι αυτά που λες είναι συμπεράσματα βάση των δικών σου δοκιμών.
Υπάρχει δηλαδή υποκειμενικότητα και οι γνώμες διαφέρουν (όχι μόνο μεταξύ μας, όπως βλέπεις και σε αλλά ποστ) γιατί ακριβώς οι διαφορές είναι μικρές. Εάν συγκρίνω τα συστήματα φρένων+ABS του 1100 με του 1200 ή vara ο υποκειμενικός παράγων σχεδόν εξαλείφεται γιατί η διαφορά είναι μεγάλη! Λογικά κάνεις δεν θα υποστηρίξει το 1100 !

Εξάλλου δοκιμές απόλυτες και αξιόπιστες δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα συνεργεία των ειδικών περιοδικών που έχουν όλα τα μέσα (γι΄αυτό μόνο ενδεικτικά λαμβάνω τις μετρήσεις τους).
Σαν παράδειγμα, οι μετρήσεις στο ΜΟΤΟ δίνουν (σε σχέση με το varadero) καλύτερο φρενάρισμα στο GS κατά 2 μέτρα και χειρότερο το GSadv κατά 6 μέτρα ! (Φρενάρισμα 120-40, και <<χοντρικά>> όπως τα θυμάμαι).
Στις Σέρρες όταν ο δοκιμαστής <<τσαρούχωσε>> τα φρένα του CBR 1000 αφήνοντας όλο το φρενάρισμα στο C-ABS … <<άσπρισαν τα μαλλιά του>> όπως δήλωσε. Στην παρουσίαση στο Κατάρ <<παραμιλούσαν>> όλοι … όπως και στην παρουσίαση του S 1000 RR !!!

Το τελικό συμπέρασμά μου είναι ότι δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα και οι διαφορές των κορυφαίων συστημάτων είναι μικρές .

Στα παραπάνω +1200
Τώρα δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει
Reply With Quote