View Single Post
Παλιό 19-01-2009, 10:49
droggitiszak Ο/Η droggitiszak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: zakynthos
Μoto: Africa Twin '93 + R1200 GS '08
Προεπιλογή Απάντηση: Ξεκίνησε το καρναβάλι της Πάτρας

... έχω ζήσει στο Πατρινό Καρναβάλι διαρκώς από το 91 έως το 99 και έχω πάρει τις δόσεις μου όποτε ευκαιρούσα από το 99 έως σήμερα. αποτελεί μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια έκφρασης και απόδοσης του εορταστικού κλίματος των ημερών της Αποκριάς , γεγονός που δεν το καταλαβαίνει εύκολα ο επισκέπτης που θα βρεθεί για 2 3 ή 4 μέρες για να παρακολουθήσει μια δυο παρελάσεις και τον χαβαλέ που γίνεται στους δρόμους. πάντα με γοήτευε το γεγονός ότι ο κόσμος που συμμετείχε , οργάνωνε ή ζούσε το Καρναβάλι , το είχε μέσα στο αίμα του . το καρναβάλι δεν ήταν ποτέ η τελευταία Κυριακή . ήταν μια ολόκληρη πόλη που επί δύο μήνες κοντά, ζούσε σε καρναβαλικούς ρυθμούς , τόσο από την πλευρά διοργανώσεων και event όσο και από πλευράς προετοιμασίας,επιλογής ή παρουσίασης στολών στα γνωστά "στέκια" των γκρουπ. μια πανέμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα που μου έχει αφήσει υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις.

... δυστυχώς θα πρέπει να συμφωνήσω όμως με τον Βασίλη ότι η έντονη εμπορευματοποίηση των τελευταίων χρόνων , έχει αλοιώσει την αίγλη που άλοτε υπήρχε.

εκείνο που δεν έχει αλοιωθεί όμως είναι οι γνήσιοι καρναβαλιστές , οι οποίοι πιστεύω θα βρούν τρόπο να οδηγήσουν το υπέροχο αυτό γλεντι όπως και όπου πρέπει ώστε να ξεπεράσει και αυτό την μικρή ή μεγαλύτερη κρίση των καιρών !

Πατρινό Καρναβάλι για πάντα !
Reply With Quote