23-03-2012, 01:30
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2009
Περιοχή: Βόλος - Σκόπελος
Μoto: BMW F650GS/DAKAR
|
|
Απάντηση: Άγιο Όρος - επίσκεψη του GSforum την άνοιξη!
Λοιπόν, φίλοι και συνοδοιπόροι. Είχαμε εξελίξεις στο θέμα της εξόδου μας απ' το Άγιο Όρος την Κυριακή 22/04. Πριν λίγες μέρες, έστειλα φαξ στην ναυτιλιακή εταιρεία ΜΙΚΡΟΑΘΩΣ, που έχει το ταχύπλοο "ΜΙΚΡΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ" που μας βολεύει για να βγούμε. Ζήτησα ομαδική κράτηση 36 ατόμων για αναχώρηση στις 09:30 πμ, δε μου τη κάναν, και μου δώσαν τις εξής επιλογές:
1. Να δεσμεύσουμε το ταχύπλοο για πάρτη μας (αγκαζέ που λένε ...), τις ώρες που δεν έχει εγκεκριμένο δρομολόγιο. Αυτές είναι 07:30 ή 14:30. Το κόστος είναι 750 ευρώ (μας βγαίνει δηλαδή στα 20,80 ευρώ στον καθέναν). Ενδεικτικά, στο κανονικό δρομολόγιό του, το αντίτιμο από Αγίου Παύλου - Ουρανούπολη είναι 16 ευρώ. Οπότε, κατά μέσον όρο, το αγκαζέ βγαίνει 5 ευρώ επιπλέον στο καθένα, από την κανονική τιμή. Βέβαια, όπως είπα την γνώμη μου σε άλλο σημείο, τα αρνητικά του αγκαζέ, είναι το πολύ νωρίς στη μια περίπτωση (07:30 πμ) και το πολύυυυ αργά στην άλλη (14:30 μμ). Η τιμή παλεύεται, μιας και είναι περίπου μία η άλλη.
2. Να μας κλείσει τα 26 άτομα με το δρομολόγιο των 09:30 πμ και τα υπόλοιπα 10 άτομα με των 12:30 μμ. Εδώ δημιουργείται ο σκόπελος του ποιός θα πάει με των 09:30 πμ (άφιξη στην Ουρανούπολη στις 10:30 πμ) και ποιός με των 12:30 μμ (άφιξη στην Ουρανούπολη στις 13:30 μμ).
3. Nα τηλεφωνήσουμε μια εβδομάδα νωρίτερα οι ομαδάρχες, και να δώσουμε την ημ/νία αναχώρησης (22/04), το δρομολόγιο που θέλουμε (π.χ. 09:30 πμ), το όνομά μας, τον αριθμό των ατόμων της ομάδας μας (π.χ. 5), και την Μονή απ' την οποία θα αναχωρήσουμε (π.χ. από Αγίου Παύλου για Ουρανούπολη).
Να πω επίσης ότι, έφερα το θέμα στην προσοχή σας, γιατί δεν θέλω την ευθύνη να αποφασίσω ο ίδιος, το τι βολεύει τον κάθε έναν. Ας πούμε, για μας τους Βολιώτες, βολεύει να είμαστε Ουρανούπολη στις 10:30 πμ, γιατί έχουμε κάμποσο δρόμο μπροστά μας. Κάποιος Θεσσαλονικιός φίλος, που είναι κοντά, μπορεί να θέλει να το τραβήξει πιο πολύ. ΚΟΚ.
Αυτά τα ολίγα παιδιά. Υπομονή, τελειώνει το πρήξιμο που σας έχω κάνει. Έχω στείλει και π.μ. σε όλους, να δείτε το παρόν, να κρίνετε, και τα λέμε.
Last edited by Fuji; 23-03-2012 at 01:33.
|