View Single Post
Παλιό 14-04-2012, 16:39
jmar Ο/Η jmar βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: ΧΑΝΙΑ
Μoto: R 1200 GS '09
Προεπιλογή Απάντηση: Τύπος λαδιού που βαζετε στο boxer

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Giannme Εμφάνιση μηνυμάτων
θέλωντας να εκφέρω και εγώ τη γνώμη μου θέλω μόνο να τονίσω οτι το να περιγράφουμε-συγκρίνουμε τις καταναλώσεις μας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τρόπο οδήγησης και τόπο οδήγησης και εποχή, την χρονολογία τελευταίας αλλαγής λαδίών, καθώς και το φάσμα χιλιομέτρων που διανύει η μοτοσυκλέτα σίγουρα αποπροσανατολίζει παρά καθοδηγεί. Εγώ βάζω 15-50 ημισυνθετικό castrol (αυτό που βάζει δηλαδή η αντιπροσωπεία) και απο την τελευταία αλλαγή στα 20.000χλμ το Μάρτιο συμπλήρωσα σχεδόν ένα λίτρο στα 23.500χλμ (Απρίλιο, άρα η κατανάλωση έγινε απο φρέσκο λάδι κ όχι ξεχασμένο που ίσως συμβαίνει σε μερικούς καθώς το λάδι "χάνει" καποιες απο τις ιδιότητες του). Η κατανάλωση λαδιού κρίνεται φυσιολογική καθώς διένυσα σχεδόν όλα τα χιλιόμετρα σε εθνικό δίκτυο κινούμενος αρκετά κοντά στην τελική και ταξιδέυονας και με αυτή για αρκετά λεπτά σε περιβάλλον 22 βαθμών κελσίου(Κρήτη). Αυτό που βοηθάει είναι να σας πώ οτί η θερμοκρασία του κινητήρα έφτανε κατα διαστήματα μέχρι μια μπάρα πανω από το φυσιολογικό. Το να γράψει κάποιος την καταναλωση του για 3500χλμ στο Νευροκόπι σε μια μοτοσυκλέτα απο τα 110.000χλμ στα 113.500 Δεκέμβριο σε θερμοκρασίες ως επι το πλέιστων κάτω απο το 0, που ταξιδεύει και σε ποιο χαλαρούς ρυθμούς δεν θα μπορούσε να αποτελέι ασφαλές συγκριτικό στοιχείο εξαγωγής συμπεράσματος για να κρίνουμε ποιότητες λαδίων. Καλά χιλιόμετρα σε όλους..
R E S P E C T
Reply With Quote