View Single Post
Παλιό 17-04-2012, 19:06
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Ενδειξη ελεγχου σταθμης λαδιου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από pocopicos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητοι φιλοι τα φωτα σας....
Σημερα κατα την διαρκεια λειτουργιας της μηχανης μου bmw 1200gs 09 me 28.000km και για τριτη φορα μεσα σε δυο βδομαδες μου αναβει η ενδειξη ελεγχου σταθμης λαδιου ενω η μηχανη εχει λαδι.(τουλαχιστον αυτο φαινεται απο το τζαμακι της μηχανης στο οποιο το λαδι ειναι μεχρι πανω.)
Οταν ομως την σβηνω και την ξαναναβω η ενδειξη δεν υπαρχει πια και στον ελεγχο που κανει ο υπολογιστης της μηχανης βγαζει την ενδειξη oil ok.
Μπορει καποις να βοηθησει???????
Mονο τα πανακριβα οχηματα των 80,000ε και πανω ΙΣΩΣ να διαθετουν λαμπακι σταθμης λαδιων στο καρτερ. Φωτεινη εξαιρεση τα peugeot αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
Το λαμπακι που σου αναβει μαλλον ειναι χρωματος κοκκινου και ειναι λαμπακι πιεσης λαδιου .......απειρως σοβαροτερο απο ενα λαμπακι σταθμης λαδιου.
Αν ειναι οντως βλαβη (τρομπα λαδιου, βουλωμενη διοδος λαδιου κ.λ.π.) και δεν ειανι καποια αστοχια του αισθητηρα πιεσης που ειναι υπευθυνος για να αναψει το λαμπακι τοτε εγω στην θεση σου δεν θα την ξαναεβαζα μπροστα και θα την πηγαινα στο εξουσιοδοτημενο συνεργειο.
Σε μια τετοια βλαβη, η ελλειψη λαδιου λογω χαμηλης ¨η καθολου πιεσης......απλα καταστρεφει τον κινητηρα...ΟΛΟΝ τον κινητρα διοτι ΟΛΟΣ ο κινητηρας λιπαινεται με το λαδι αυτο.
Συνηθως με το αναμα του λαμπακιου αυτου σε οποιονδηποτε κινητηρα η βλαβη εχει γινει...εκτος κι αν με το που αναψει ο οδηγος κλεισει τον διακοπτη και δεν το ξαναβαλει μπροστα!!!!
Reply With Quote