Στο χωριό μου και φαντάζομαι στα περισσότερα μέρη της Βόρειας Ελλάδας , στις εκλογές του 1981 , σε παρόμοιο στυλ όπως και σήμερα , λέγανε πως σε περίπτωση που κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα ο Τίτο θα καταλάβει την Μακεδονία . Και βέβαια εκεί στα βόρεια εμείς μεγαλώσαμε με τον ΄΄κίνδυνο από τον βορά ,, .Η αρνητική προπαγάνδα σε όλο το μεγαλείο της .Ένα διαφορετικό είδος τρομοκρατίας . Πιστέψτε το 1982 την Ελευθεροτυπία την έκρυβα κάτω από το μπουφάν μου .
Και ερχόμαστε στο σήμερα .Ποιος μου λέει ότι αυτό ότι δεν είναι ένα είδος προπαγάνδας από μικρά αλλά εισερχόμενα στην Βουλή κόμματα , προκειμένου να αυξήσουν την εκλογική τους δύναμη . ΄΄ Μη ψηφίζεται άλλους γιατί η ψήφος σας θα πάει χαμένη ,, .
Είναι λογική αυτή ;Και στο κάτω κάτω αν πρέπει να ψηφίσω αυτούς θα πρέπει να με κερδίσουν με θετική και όχι με αρνητική προπαγάνδα .
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το ίδιο πράττω και εγώ , και μάλιστα υπέρ των μνημονιακών κομμάτων .Ενδεχομένως έτσι να το εισπράττει κάποιος ή ακόμη και έτσι να να συμβαίνει .
Πιστεύω πως ψηφίζουμε κάποιον επειδή αξίζει να τον ψηφίσουμε , και όχι επειδή ο άλλος είναι χειρότερος .Διαφορετικά δεν ψηφίζουμε . Και θεωρώ πως αυτό , τουλάχιστον για εμένα , είναι ορθότερη πολιτική πράξη από το να ψηφίσω κάποιον βασιζόμενος σε αρνητικά κριτήρια .