View Single Post
Παλιό 02-05-2012, 00:23
pkaran Ο/Η pkaran βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: BMW G650GS-2011
Προεπιλογή Απάντηση: Χωμάτινη εξόρμηση το Σάββατο 28-4-12

Αγαπητοί συμφορουμήτες θα σας περιγράψω τι μου έτυχε το Σάββατο 28-4-2012. Πήγα με τον Ανδρέα (elrodeo77) για OFF-ROAD προπόνηση στον Υμηττό . Μια σειρά λαθών οδήγησε σε μια μικροπτώση η οποία βέβαια μου αύξησε την εμπειρία αλλά μου στοίχησε 50€.

Σειρά λαθών

1. Πήγα στο βενζινάδικο για να ρίξω την πίεση στα ελαστικά (1,5 bar μπρός πίσω χωμάτινα Continental TKC 80) εμπιστεύτηκα τον τύπο στο βενζινάδικο (πρώτο λάθος) γιατί εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι τα λάστιχα είχαν 2,2 bar μπροστά και 2,5 bar πίσω (πίεση για άσφαλτο). Μόνος μου έπρεπε να το είχα κάνει.
2. Δεν άλλαξα τη θέση του τιμονιού σε όρθια θέση όπως κάνω κάθε φορά γιατί είπα ότι το δεν θα έχω πρόβλημα (έλα όμως που είχα πρόβλημα). Μέγα λάθος γιατί μετά από 30 λεπτά οδήγηση σε κροκάλες και κοτρώνες άρχισα να κουράζομαι.
3. Ενώ είχα πει εδώ και καιρό να αντικαταστήσω τα handguards της BMW τα οποία είναι της πλάκας με άλλα που παρέχουν προστασία δεν το έχω κάνει.
4. Πάντα μα πάντα καλό είναι σε ταξίδια – off road εξορμήσεις να έχεις εφεδρικά μανέτες φρένων, συμπλέκτη, ταχυτήτων (είχα αλλά δεν τα πήρα μαζί).

Δείτε το Video (ο δρόμος ήταν γεμάτος πέτρες που έκαναν δύσκολη την οδήγηση τουλάχιστον για μένα που δεν έχω μεγάλη εμπειρία).

Η κάθοδος έγινε χωρίς μπροστινό φρένο μόνο με το πίσω και με κατέβασμα ταχυτήτων (αδρεναλίνη στα ύψη αλλά μεγάλη εμπειρία).
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Το κακό έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ανδρέα είσαι πρώτος ευχαριστώ για όλα και sorry αν στο χάλασα στο τέλος!!!
Reply With Quote