View Single Post
Παλιό 16-05-2012, 16:06
Kosttis Ο/Η Kosttis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Γλυφάδα Αττικής
Μoto: R1200GS
Προεπιλογή Απάντηση: Πωλούνται Τank bag και αποστάτες τιμονιού

Καλέ μου φίλε...
Πράγματι οι υπολογισμοί σου είναι κοντά στο κόστος που επωμίσθηκα για να τους φέρω στην Ελλάδα. Δεν τους αγόρασα βέβαια από το επίσημο site που έβαλα και γι` αυτό μου κόστισαν 7€ περισσότερα απ` ότι υπολόγισες. Μάλλον την πάτησα.

Όμως σε μια αγγελία που υπάρχει φωτογραφία του προιόντος που πωλείται, Link από το επίσημο site της εταιρίας που τους παράγει, καθώς και τιμή επίσημου καταλόγου και τιμή πώλησης στην αγγελία, αντιλαμβάνεσαι πώς ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να κρίνει αν μιλάμε για ευκαιρία ή όχι, και αν ο πωλητής έχει πρόθεση να υπερκοστολογίσει ή να χαρίσει κάτι που διαθέτει.
Η εύκολη πρόσβαση στην αγορά βοηθάει τους πάντες.
Και μη ξεχνάς πώς κάποιος μπορεί να προτιμήσει κάτι φαινομενικά ακριβό για κάποιους λόγους που εγώ και και εσύ δεν τους σκεφτήκαμε.
Έτσι λοιπόν, θεωρώ άτυχη την παρέμβασή σου στην αγγελία μου.

Γενικότερα πιστεύω φίλε μου πως τέτοια σχόλια είναι άτυχα για τρείς ακόμα λόγους:
1ον, γιατί σε κάθε περίπτωση δεν αφορά κανέναν και κανείς δεν έχει την αρμοδιότητα να ζητήσει εξηγήσεις για το γιατί πουλάει κάποιος και για το πόσο το πουλάει. Εξηγήσεις επιβάλονται για την κατάσταση του προιόντος και μόνο γι`αυτή.
2ον, γιατί αναγκάζεις το πωλητή χωρίς να είναι υποχρεωμένος να απαντήσει, καθώς και μόνο το σχόλιο δημιουργεί έναν άτυπο εκβιασμό μόνο και μόνο γιατί ο πωλητής δεν θα ήθελε να πλανάται σε έναν χώρο που έχει φίλους γνωστούς και άγνωστους, λίγους ή πολλούς, η αίσθηση ότι τους κοροιδεύει.
3ον γιατί η υπονόηση περί κοροϊδείας, υπό τις παραπάνω συνθήκες ανάρτησης αγγελίας, τον προσβάλλει.

Kosttis
Reply With Quote