View Single Post
  #3  
Παλιό 17-05-2012, 21:57
Uriah Heep Ο/Η Uriah Heep βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 1,219
Προεπιλογή Απάντηση: ΤΡΑΝΣΦΑΓΑΜΑΣΑΝ.... ο πρόλογος!

Αυτό το thread έκανε κοιλιά μΕ φαίνεται...

Ας βάλω μια παλιά αράβικη συνταγή λοιπόν!

Baba Ghanuj بابا غنوج


Υλικά

* 1 μέτρια μελιτζάνα
* 1 κουτ.
του γλυκού αλάτι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
* 1-3 κουτ. της σούπας ταχίνι
* 1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο κύμινο



Εκτέλεση

Τοποθετούμε την μελιτζάνα σε ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει στους 200 βαθμούς. Μόλις η μελιτζάνα κρυώσει την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
Σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με κύμινο και το έχουμε αφήσει να σταθεί για μισή ώρα. Είναι υπέροχο ντιπ συνοδευτικό για αραβική πίτα, λαχανικά ή κρακεράκια.


Καλή επιτυχία!


Reply With Quote