
17-05-2012, 23:41
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04
|
|
Απάντηση: ΤΡΑΝΣΦΑΓΑΜΑΣΑΝ.... ο πρόλογος!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Uriah Heep
Αυτό το thread έκανε κοιλιά μΕ φαίνεται...
Ας βάλω μια παλιά αράβικη συνταγή λοιπόν!
Baba Ghanuj بابا غنوج
Υλικά
* 1 μέτρια μελιτζάνα
* 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι
* 1-3 κουτ. της σούπας ταχίνι
* 1/4 κουτ. του γλυκού τριμμένο κύμινο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την μελιτζάνα σε ταψάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει στους 200 βαθμούς. Μόλις η μελιτζάνα κρυώσει την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη κρέμα.
Σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με κύμινο και το έχουμε αφήσει να σταθεί για μισή ώρα. Είναι υπέροχο ντιπ συνοδευτικό για αραβική πίτα, λαχανικά ή κρακεράκια.
Καλή επιτυχία!
|
Tρανσφαγαμασαν ονομα και πραγμα!
Επιτελους μπαινουμε στο κυριως....πιατο!
Πες μου ομως μαγειρα αμα το φαω αυτο κινδυνευω να γυρναω στο Χολομωντα
και να ακουγομαι σα Χαρλει με καμμενο πισω πολλαπλασιαστη? Τρομαζοντας τα αγριογουρουνα
και προκαλωντας ασφυξια στα μικρα ελατα των φυτωριων?
Και αμα ξερεις μΕ λες κι αυτο..
Θερμιδικα και πρωτεινικα ενδεικνυται για το ταξιδι?
Δεν ειμαστε ολοι σα το ΜΟΥΤΡΟ θεριεμενοι
ουτε σαν εσε στα φυστικια τα αραπικα συνηθισμενοι...
|