ΜΕΡΑ 1Η
Ετσι μια μερα μετα τα 1α γενεθλια τις κορης μας,εγω κ η λουκια αναχωρουμε το απογευμα για ηγουμενιτσα να παρουμε το καραβι των 8 για ανκονα.Στην διαδρομη οδηγαω πρωτη φορα την μοτοσυκλετα φορτωμενη, με εξηντα πεντε κιλα αποσκευες κ διπλοκαβαλο.Η μηχανη αν κ γνωριζομαστε μονο 1000 χλμ είναι πολύ φιλικη,φτανει να καταλαβεις ότι το τραβηγμα του γκαζιου δεν συνισταται.Τετοια ανεση?Απ’τα αλωνια στα σαλονια.Τι εγινε?Που είναι οι κραδασμοι?Που είναι ο θορυβος των εξατμισεων(ειδικα μες στα τουνελ).Το τρεμουλο στο μακρυ τιμονι?Η σπονδυλικη στηλη μας ,μολις βλεπουμε μια λακουβιτσα στο οδοστρωμα ετοιμαζεται για το μπαμ,αλλα αυτό δεν ερχεται ποτε,καβαλαμε πλεον διτροχο με αμορτισερ,κ ενώ ξερω οτι υπαρχοπυν πολύ καλυτερες αναρτησεις από το εν λογω μηχανακι,μπρος του intruder φαινονται οι καλυτερες του κοσμου.Ο αερας στη μαπα?Παει κ αυτος?ρε τι γινεται στον κοσμο….. Φτανουμε στο λιμανι αραζουμε ,παιρνουμε κ μπυρες για το πλοιο γιατι είναι μακρυα η νυχτα, κ επιτελους επιβιβαζομαστε.
Πιανουμε ‘’καμπινα lux’’,κ νιωθω το στομαχι μου να διαμαρτυρεται για τα κεφτεδακια της μαμας που του ειχα ταξει κ ακομα δεν του τα δωσα.Μπωλ με κεφτεδες λοιπον από το σπιτι οπου το ειχα βαλει από την προηγουμενη στην καταψηξη για να διατηρηθουν,αλλα μολις το ανοιξαμε για να χλαπακιασουμε διαπιστωσαμε ότι ειχαν διατηρηθει πιο πολύ από ότι επρεπε κ ηταν ακομα παγωμενα.Γυρο με πιτα πατατες τζατζικι κ κρομμυδια λοιπον από το εστιατοριιο του πλοιου(τιμες όχι τοσο εξωπραγματικες),καθως θα κανουμε να ξαναφαμε τετοια καμια 10ρια μερες.Απολαμβανουμε το φαι πινουμε κ τις μπυρες κ χαχαχα χαχαχου οι ωρες περασαν κ την πεσαμε για υπνο.Αυριο πρεπει να διανυσουμε πανω από 1000 χλμ να πατησουμε τη γερμανια για να μαστε κοντα στο balingen,νοτια της στουτγκαρδης, οπου γινεται κ το bangyourhead festival.
η lux καμπινα
ΜΕΡΑ 2Η
Η νυχτα φευγει κ φραπες ερχεται πανω στο καταστρωμα με ένα ηλιολουστο πρωινο στη αδριατικη θαλασσα.Το πρωινο περιλαμβανει το μπωλ με ‘’τς κιφτεδις ‘’από χθες που εχουν ξεπαγωσει κ σε ακτινα 5 μετρων δε κινηται τιποτα γιατι΄΄σκορδο rules’’. Σε κανα δυωρο βλεπουμε στερια κ ανκονα.Η πολη από το πλοιο φαινεται καφετια κ γερανοι ολων των ειδων ασχημαινουν το λιμανι.Φτασαμε Ιταλια κατεβαινουμε στα γκαραζ να παρουμε τη μοτο κ συνανταω ένα μεγαλυτερο σε ηλικια από μας ζευγαρι με μια Harley Davidson.Mιλησαμε λιγο ,κ μας ειπαν ότι πηγαιναν luggano στην ελβετια οπου γινοταν η πανευρωπαικη συγκεντρωση Harley.
η ''αραπω φορτωμενη ξεκουραζεται
Uploaded with
ImageShack.us
Κατεβαινουμε στις 12 περιπου κ φευγουμε γρηγορα για την εξοδο της πολης μην μας προλαβουν οι νταλικες που κατεβαινουν στο λιμανι κ εχουν ιδια κατευθυνση με μας.Μετα από λιγα χιλιομετρα περνουμε το χαρτι στην εισοδο της autostada κ ‘’πιαλναμε’’ πια σε αυτή οπου μεχρι το υψος του rimini ειναι με 2 λωριδες ανα κατευθυνση.σταση εξω από την bologna για βενζινη κ τα τελεια κρουασαν (τα θυμομουν από την προηγουμενη φορα) cappuccino 1 ευρω ‘’αλλαγη λαδιων’’ για μενα κ βουρ για χιλιομετρα.Στο δρομο ο οποιος πλεον εχει περισσοτερες λωριδες ανα κατευθυνση βρισκαμε πολλες ομαδες με Harley οι οποιοι πηγαιναν κ αυτοι στην συγκεντρωση που μας ειχαν πει τα παιδια στο καραβι.Πεφτουμε κ σε μποτιλιαρισμα για το οποιο οι φωτεινες πινακιδες του δρομου ειχαν προειδοποισει νωριτερα.Η ζεστη αφορητη καμια 40αρα βαθμοι κ σταματημενοι θα λιωναμε.Κοβω το τιμονι να κανω καμια σφηνα αλα ελληνικα κ ντιιιιιιιιιιιιιιιιιττττττττττττ…..οπα ρε λεω τι γινεται?Το tank bag από το υψος όταν εκοβα το τιμονι αριστερα εβρισκε την κορνα χωρις να το θελω κ το αποτελεσμα αλλου βρισιδια κ αλλου να ανοιγουν δρομο.Η ουρα ακινητοποιημενων οχηματων ηταν χιλομετρα κ ηθελα να βγω μπροστα καθοτι ειμαστε ελληναρες, κ μολις ειδα ότι από την λωριδα εκτακτης κυκλοφοριας περασαν κ ασθενοφορο κ τροχαια(με lamborgini παρακαλω) πηγα κ γω σαν κυριος κ επιτελους χορταιναμε την δροσια της ροης του αερα εστω κ με χαμηλη ταχυτητα.Μολις με ειδαν καποιοι 2τροχοι συναδελφοι με ακολοθησαν αλλα όχι για πολύ.Μολις εφτασα κοντα στους πρωτους της ουρας μπηκα κ γω στη ΄΄σειρα΄΄ μου κ δωθηκε κ η κυκλοφορια. Σταση εξω από την πρωτευουσα της μοδας ,λοιπον για τσιγαρο κ βενζινη κ να σου οι χαρλεαδες να πλυθαινουν οσο ανεβαιναμε κατά βορεια τοσο παραπανω.Σε καποια δοση νομιζα ότι ειμουν στο αμερικα να ουμ’.Ο δρομος περνουσε πανω από την πολη η οποια πραματικα πρεπει να είναι τεραστια.Μετα το μιλανο πεφτουμε σε ακομα ένα μποτιλιαρισμα από τρακα, στριβουμε για como με την λιμνη κ πλερωνουμε τα ακριβα διοδια των 27 περιπου ευρω(τουλαχιστον εχουν δρομο). κ μετα….διοδια παλι.Σταματαω στο γκισε κ δειχνω το χαρτι κ λεω πληρωσα πριν λιγο-μου λεει αυτά εινα αλλα,είναι για το τουνελ-κανα 7αρι (ΑΧ! η τσεπη μου) Φτανουμε πανω από το como κ η θεα της πολης με τη λιμη είναι θαυμασια.Μικρη παρακαμψη να παμε για λιγο στην πολη οπου ναι μεν είναι ωραια ,αλλα τη συγκεκριμενη περιοδο η παραλια στη λιμνη είναι χαλια λογω εργων.Τσιγαρακι κ βουρ.Πλεον ο τεραστιος ορεινος ογκος δεσποζει μπροστα μας.Χωρις να το καταλαβω σε έναν κομβο βλεπω κατι σαν φυλακιο κ βλεπω Switzerland,λεω τι τωρα αυτά είναι τα συνορα?παρατηρω ότι ολοι περναν ετσι, μονο λιγοστοι σταματανε κατι λενε κ φευγουν.πλησιαζω κ γω βλεπω έναν αστυνομικο κ τον ρωταω –switzeldand?-here μου λεει-πληρωνω κατι?αν θες να πας από την εθνικη οδο ναι-τον δειχνω τη διαδρομη που θα εκανα κ μου λεει πρεπει να πληρωσεις ένα τελος εκτος εάν πας από τους πολύ επαρχιακους.Χρονο δεν ειχαμε γιαυτο τον λεω-οκ how much?-40 euro-Kαραφλιασα μολις το ακουσα κ το καταλαβε-είναι για έναν ολοκληρο χρονο λεει-εγω δεν θα κανω ουτε μιση μερα του λεω κ τον δινω 50 ευρα.μου δινει κατι ρεστα –τι είναι αυτά?ελβετικα φραγκα στην ελβετια περνουν ευρω μονο χαρτινα κ εάν εχεις ρεστα στα δινουν σε ελβετικα.Μαλιστα ,χαιρεταω κ φευγουμε