Παταμε πια ελβετια κ πλησιαζουμε luggano.Ομορφο με τη μεγαλη λιμνη κ τα βουνα γυρω γυρω.
Uploaded with
ImageShack.us
Περναμε απεξω κ μερικα χλμ μετα στριβουμε δεξια προς αγ.βερναδο.Η φυση αυτης της χωρας αρχιζει κ αποκαλυπεται φτανοντας στις παρυφες των αλπεων.
Uploaded with
ImageShack.us
Κανει ακομα ζεστη κ εχω κορακιασει,μου ρχετε λιποθυμια σαν’’ σκληροτραχηλος καομποης της ερημου ‘’που ειμαι ,αλλα το νερο εχει τελειωσει στον καυσωνα του ιταλικου καμπου.Βλεπω ένα χωριο κ μπαινω σε αυτό να βρω κατι υγρο να πιω.Μπαινοντας στο μικρο χωριο παθαινω πλακα από την καθαριοτητα κ την ταξη-τα παντα προβλεπε –κ βρισκω μια πιτσαρια-αναψυκτηριο.Εδω ειμαστε λεω,μπαινω μεσα χαιρεταω κ δεν περνω καμια απαντηση.Τι είναι αυτό παλι?
-I would like a glass of water,λεω(σιγα μην αγορασω κ μπουκαλι κ μας πιασουν τον κ..ο).απαντηση γιοκ.Το ξαναλεω δυνατα αυτή τη φορα.Η ξινη-ψυχρη σαν παγος, με φατσα ασβος, θεια με κοιταει κ με λεει κατι σε γλωσσα που δεν καταλαβαινω
-we want water in these glasses ,λεω κ τις διχνω τα τεραστια ποτηρια από βαρελισια μπυρα
Γεμιζει 2 .το 1 το πινω σε 0 δευτερολεπτα αφου η διψα ηταν μεγαλη(το μισο χυθηκε επανω μου).-One more please.καμια κινηση……εεεε τα παιρνω κ γω παραμεριζω την θεια ,μπαινω μεσα από το μπαρ με κινησεις ‘’ειμαι τσομπανοχωριατος κ το δειχνω’’ πινω αλλα 4 μισολιτρα δροσιστικου υδωρ κ ηρεμω.Θαμωνες από εξω εχουν μαζευτει κ κατι μισολογα λεν με την θεια.Για να μην γινω κ πολύ γιουφτος λεω-κανετε κ πιτσα?-η θεια κουναει το κεφαλι αρνητικα.Γυρναω σε έναν του μαγαζιου κ τον ρωταω-τι λεει αυτή ρε?-μου λεει εγω δεν ξερω τιποτα κ μου δειχνει τι θεια.Καταλαβα λεω ….ωρα να φευγουμε.Αφου την ευχαριστησαμε κ για το νερο που μας προσφερε χαιρεταμε χωρις ανταποδοση κ φευγουμε με ασχημη εντυπωση για τους ελβετους.Που να γινει τετοιο πραμα στην ελληνικη επαρχια,νερο θα ζητησεις ,μεθυσμενος κ φαγωμενος θα φυγεις.Ελβετοι αναλατοι τι να πει κανεις ,ο καθενας ξερει τα δικα του…….
Uploaded with
ImageShack.us