View Single Post
Παλιό 07-06-2012, 01:09
kopeli Ο/Η kopeli βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2010
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: Αυτή που με ταξιδεύει.
Προεπιλογή Απάντηση: Greece 2 FRM-SRB-HR-SLO-IT-CH-FR-MC-IT May 2012

14 May 2012 Serbia-Croatia-Slovenia

Σήμερα ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι,σηκωθήκαμε το πρωί και στο Βελιγράδι έβρεχε ασταμάτητα.Μην έχοντας άλλη επιλογή, φορέσαμε τον αδιάβροχο μας εξοπλισμό και ξεκινήσαμε για τα σύνορα της Κροατίας.
Πριν φτάσουμε στα σύνορα,βάλαμε καύσιμα,ξεκουραστήκαμε λίγο και ξανά στην βροχή που δεν έλεγε να σταματήσει.
Ευτυχώς είχα πάρει τα λαστιχένια γάντια μαζί μου. Δεν ξέρω αν υπάρχουν αδιάβροχα γάντια τελικά. Έχω 2 ζευγάρια, τα ένα από αυτά είναι επώνυμα και ακριβά. Το νεράκι τους το μπάζουν για τα καλά

Ετοιμος για το φεγγάρι.

Σπρέι στην αλυσίδα γιατί με τόσο νερό που είχε τραβήξει ,το ήθελε το λαδωματάκι της

Σύνορα Σερβίας,κανένας έλεγχος.

Μικρή στάση για ανεφοδιασμό

Μετά το Zagreb βρίσκονται τα σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας

Ο έλεγχος ήταν πολύ τυπικός έως καθόλου,δείξαμε τις ταυτότητες και περάσαμε χωρίς πολλά πολλά.
Στο συνοριακό σταθμό προμηθευτήκαμε την Vignette. Η τιμή της είναι στα 7,50 ευρώ για 7 μέρες. Δεν μπορείς να επιλέξεις μικρότερης διάρκειας.

Έτοιμοι για Σλοβενία με άμεσο προορισμό την Ljubljana.

Ljubljana, μια πόλη που την ερωτεύεσαι αμέσως.Πράσινο παντού,μνημεία,πλατείες,αγάλματα,ποτάμι,γέφυρες.Μας άρεσε πάρα πολύ.

Αφού φτάσαμε με το καλό και ο καιρός εδειξε πλέον τον καλό του εαυτό,αποφασίσαμε παρόλη την κούραση που είχαμε να βγούμε μια βολτίτσα στο κέντρο της πόλης.

Ursuline Church of the Holy Trinity

Slovenian Philharmonic Orchestra

University of Ljubljana

Preseren square

Franciscan church

Για να απολαύσεις την Ljubljana από ψηλά,πρέπει να ανέβεις στο κάστρο Ljubljanski Grad

Η εσωτερική σκάλα που σε οδηγεί στον πύργο

Αφου τελειώσαμε την βόλτα μας στο κάστρο ,πήγαμε στην Dragon Bridge και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να φορτίσουμε τις μπαταρείες για την επόμενη μέρα.

Πάντα νόμομος ,παρκάρω μόνο σε θέσεις για Moto.

Reply With Quote