Το μόνο σίγουρο, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι πως αυτό που έλεγε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελεία του μνημονίου είναι ανέφικτο. Μετά από δύο χρόνια διαρκούς "αιμορραγίας" δεν έχουμε πλέον το λίπος για να φύγουμε άτακτα από το ευρώ. Ακόμη κι αυτό που λένε τώρα όλοι για επαναδιαπραγμάτευση ανφιβάλλω αν θα γίνει αποδεκτό. Αν το κάνουν θα δώσουν λάθος σινιάλο στους υπόλοιπους. Θεωρώ πολύ πιό πιθανό να μας κάνουν αρνητικό παράδειγμα.
Διάβαζα λίγο πριν γερμανικές εφημερίδες, αναρωτιούνται τι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε, όπως επίσης πολλοί αναγνωρίζουν ότι το φορτίο το κουβαλάει ο λαός χωρίς να έχουν πειραχτεί οι ελίτ της χώρας.
Ο Τζογόπουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ είπε σε συνέδριο στη Χάλκη ότι ουσιαστικά το μνημόνιο δεν έχει εφαρμοστεί, ότι νόμος ψηφίστηκε δεν έχει εφαρμοστεί.
Οσο για λύσεις.... Αν δεν επιστρέψουμε στην πρωτογενή παραγωγή για ξεκίνημα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Μιλάνε όλοι για επενδύσεις.... πως και γιατί; Οι Ελληνες που θα είχαν τη διάθεση δεν έχουν πλέον χρήμα και χρηματοδότηση. Οι ξένοι γιατί να επενδύσουν σε μιά χώρα που το φορολογικό αλλάζει τρεις φορές την ημέρα, η γραφειοκρατεία είναι εξοντωτική και σε πολλές περιπτώσεις διεφθαρμένη;! Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να δώσουμε δείγμα ότι αλλάζουμε. Προς το παρόν αυτό δε γίνεται.
πριν δυό χρόνια είχα προτάσεις και λύσεις, ( δεν υποννοώ ότι είμαι φωστήρας, βάσει λογικής ), τώρα δεν υπάρχει πιά η βασική προϋπόθεση....το ρευστό. Ολες οι κάνουλες κλειστές, απλά μας δουλεύουν ψιλό γαζί! Πραγματικά δεν ξέρω πιά ούτε τι να ψηφίσω