17-06-2012, 13:29
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: Cholargos
Μoto: F650GS Twin
|
|
Σβησίματα-μπερδέματα σε F650GS Twin
Γεια σας συνφορίτες.
Σας γράφω για ένα νέο πρόβλημα που εμφανίστηκε στην μοτοσυκλέτα μου (F 650GS Twin) και που με κάνει να έχω πολύ σοβαρές πια αμφιβολίες για των ποιότητα των προϊόντων που βγάζουν οι φίλοι μας που Γερμανοί.
Όπως και στον “johnny walker” που πόσταρε αντίστοιχο θέμα την προηγούμενη εβδομάδα, με τίτλο «ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ 800GS», έτσι και σε μένα, μετά από μια βόλτα για μπάνιο το προηγούμενο ΣΚ, με το που βγήκα από την Αττική Οδό και έπεσαν οι στροφές του κινητήρα, μου έσβησε. Ξαναπήρε άμεσος αλλά μέχρι να φτάσω σπίτι μου, όποτε σταματούσα ή πέφταν οι στροφές, δεν κρατούσε ρελαντί και μου έσβηνε. Κανονίζω στο καπάκι το προγραμματισμένο servisτων 40000 χλμ σε εξουσιοδοτημένο, λέω στον μηχανικό και το πρόβλημα για να το κοιτάξει. Το διαγνωστικό δεν έβγαλε τίποτα, το μόνο που έκαναν ήταν ένα updateστον εγκέφαλο και είπαμε να δούμε πως πάει κανα-δυο μέρες. Με το που το πήρα από το συνεργείο, ναι μεν δεν μου έσβηνε, αλλά όταν έκλεινα το γκάζι, το ρελαντί έκανε ένα βύθισμα και ξαναεπανέρχονταν. Τις επόμενες 2 μέρες όλα μέλι-γάλα, οπότε λέω δεν την παίρνω το ΣΚ να πάμε στο χωριό να ψηφήσουμε? Τι το ήθελα, μετά από τα πρώτα 100 χιλιόμετρα, πάλι τα ίδια. Σβήσιμο στα διόδια, σβήσιμο στις στροφές όταν έπεφταν υπερβολικά οι στροφές του κινητήρα. Στο τέλος , και ενώ για μια απόσταση 300χλμ μου είχε σβήσει πάνω από 10 φορές, ακόμα και στην ευθεία με γκάζι σταθερό μπερδεύονταν.
Χαλασμένος πήγα πρωί-πρωι να ψηφήσω και να ξαναγυρίσω Αθήνα με το άγχος τι θα αντιμετωπίσω σήμερα. Ε λοιπών, αν εξαιρέσουμε την σχετικά αργή κατά διαστήματα ανταπόκριση στο γκάζι , και τα παιξίματα του ρελαντί σε στάση(σαν να πάει να σβήσει) όλα μια χαρά. Σε όλο το ταξίδι, πήγαινε-έλα έβαλα 4 φορές βενζίνη, όχι γιατί δεν είχα, αλλά για να αραιώσω τυχών νοθευμένη βενζίνη ή κατάλοιπά της με νορμάλ.
Σας τα γράφω γιατί βλέπω ότι αυτό το πρόβλημα «παίζει» από ότι βλέπω πολύ το τελευταίο διάστημα, σημειωτέων ότι και φίλος συνφορίτης με F800STέχει το ίδιο ακριβός πρόβλημα εδώ και μέρες, μπας και βγάλουμε κάποια άκρη.
|