Απάντηση: Ο Κασιδιάρης αντιπρόεδρος της Βουλής
O κόσμος δεν αντέχει, αλήθεια. Και με τους λαθρομετανάστες έγινε το γνωστό μπάχαλο που βόλεψε πολλούς. Και καμπόσους από μας, και τους εργολάβους που ρίξανε τα μεροκάματα και αναλάβανε δουλειές με ανασφάλιστους εργάτες -που συχνά τους κατέδιδαν πριν το μηνιάτικο για να μην τους πληρώσουν- και τα δύο μεγάλα κόμματα που εμφάνισαν τρελούς δείκτες ανάπτυξης χάρη στα ανύπαρκτα και παράνομα μεροκάματα που έριξαν το κόστος σε όλα τα μεγάλα έργα. Στους δείκτες με τους οποίους μπήκαμε στην Ευρωζώνη έτσι;
Αλλά για να μην παραμυθιαζόμαστε:
Πριν έρθουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πάλι ανεργία είχαμε και μάλιστα διψήφια και σε εποχές που δεν την δικαιολογούσε τίποτα.
Και όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες οι εργοδότες δεν πρόκειται να πουν "α τώρα θα πάρω έλληνα, θα του δίνω τον κανονικό μισθό και θα τον ασφαλίσω κιόλας να πληρώνω εισφορές". Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω προ λαθρομετάστευσης και με εκμεταλλεύτηκαν ανασφάλιστο και μισοαπλήρωτο και χωρίς ωράριο και σχεδόν ανήλικο οι συμπατριώτες μου.
Τους ξένους απλά τους βρίσκουν σε μεγαλύτερη ανάγκη οι "γάτοι".
Δεν χρειάζεται ούτε να τους μαχαιρώσεις όμως ούτε να τους βάλεις όλους στο ίδιο σακί. Δεν είναι όλοι τα ίδια, αν μη τι άλλο όλο μου το σόι μετανάστες πήγε σε Γερμανία και Αμερική.
Για βάλε όμως να τους φορολογήσεις, να τους υποχρεώσεις σε ασφάλιση και έλεγχο συνθηκών εργασίας και τότε να δεις πως θα λυθεί το θέμα αυτόματα. Σε dt θα ξεχωρίσουν ποιό είναι για εδώ και ποιοί για "αλλού".
Αλλά σε αυτή τη χώρα είναι πιο ανεκτό να μαχαιρώσεις κάποιον από το να εφαρμόσεις το νόμο.
|