View Single Post
Παλιό 23-01-2009, 18:08
vtheo Ο/Η vtheo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2008
Περιοχή: Π.Φάληρο,Αττικής
Μoto: R1200 GSA
Προεπιλογή Απάντηση: Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ' αρχήν, χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος του διαβόλου, να επισημάνω ότι η τέχνη θέλει εκπαίδευση. Με άλλα λόγια η κλασική μουσική, η ποίηση, η ζωγραφική, το θέατρο κ.λ.π. απαιτούν συνήθως εκπαιδευμένους αποδέκτες.

Ως εκ τούτου να μην έχουμε απαιτήσεις από τον κατά κανόνα απαίδευτο μέσο Αμερικανό πολίτη να κάτσει να αξιολογήσει και να εκτιμήσει το έργο ενός από τους κορυφαίους σολίστες του 21ου αιώνα, στις 07:50 το πρωί, πηγαίνοντας στη δουλειά του, κι' αυτό μέσα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό παγκοσμίως και μάλιστα σε ώρα αιχμής.

Δεν γνωρίζω ποιό ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας όμως στο ερώτημα που ετέθη δηλ. εάν « Σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, σε μια ακατάλληλη ώρα, αντιλαμβανόμαστε το ωραίο; Σταματάμε για να το ευχαριστηθούμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο σε ένα μη-αναμενόμενο περιβάλλον;», θα απαντούσα αρνητικά.

Ωραίο θέμα Θοδωρή!
Δημήτρη θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα όσα έγραψες και αυτά περίπου σκέφτηκα και εγώ μόλις με τη σειρά μου διάβασα το παραπάνω θέμα,μόνο που σκέφτηκα και κάτι ακόμα :
" Μήπως τελικά για να εκτιμήσουμε κάτι θα πρέπει να το πληρώσουμε?"

Είναι μία θεωρία που νόμιζα ότι ίσχυε μόνο στην Ελλάδα,τελικά το κάνουν και άλλοι λαοί.
Reply With Quote