Απάντηση: Αποτέλεσμα εκλογών
Εγώ θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη στιγμή και με δεδομένη την κατάσταση ο ελληνικός λαός ψήφισε σοφά. Τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, έδωσε στη ΝΔ αρκετή δύναμη ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση αλλά όχι να κάνει ότι θέλει κι έδωσε αρκετή δύναμη στο ΣΥΡΙΖΑ με πολλαπλά κατά τη γνώμη μου οφέλη. Δίνει το χρόνο στο ΣΥΡΙΖΑ να ωριμάσει πολιτικά κι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στην Ελλάδα στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους.
Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αυτή τη στιγμή και με τη φωτιά να εξαπλώνεται ο οποιοσδήποτε χοντροκομμένος τσαμπουκάς θα μας οδηγούσε απευθείας σε καταστροφή. Αν δε γινόταν ο τσαμπουκάς θα είχαμ ακόμη μεγαλύτερη κολοτούμπα ( από το ΣΥΡΙΖΑ ). Αν το προσέξατε, τις τελευταίες πριν τις εκλογές μέρες η ρητορική όλων στο ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλάξει προς το ηπιότερο. Βέβαια τώρα επανέρχεται, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού.
Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
Οσο για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, κατά τη γνώμη μου είναι το αριστερό άλλοθι της κυβέρνησης κι ενδόμυχα προσπάθεια διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος χρόνου.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει η κυβέρνηση. Περιμένω από το ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτό που είπε, δημιουργική αντιπολίτευση.
Κι εύχομαι να παρθούν μέτρα ώστε να "ξεδοντιαστεί" η ΧΑ.
Για να δούμε τι θα δούμε....
|