28-06-2012, 11:55
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2012
Περιοχή: Γιάννενα
Μoto: F 800 GS
|
|
Απάντηση: Μοναχική περιήγηση σε ακρωτήρια και βουνά…
Το άλλο πρωί αποχαιρετώ την Στεμνίτσα και από απολαυστική διαδρομή κατηφορίζω , με την πρωινή δροσιά , για Καρύταινα .

Όλο καμπύλες …σε γυναίκες και δρόμους είναι καλό αυτό !

Η Καρύταινα . Από εδώ παίρνω το δρόμο για Ανδρίτσαινα . Στροφές και χαρά …

Η Ανδρίτσαινα . Τώρα σε ακόμη πιο στριφτερό δρόμο πάω για τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες. Η διαδρομή μαγική . Η ευθείες είναι για μηχανόβιους χωρίς φαντασία !!

Ψηλά στο διάσελο στέκει ο ναός σκεπασμένος με τέντα τώρα πια. Φοβεροί εργολάβοι ήταν οι πρόγονοί μας !

Κατηφορίζω νότια για Φιγάλεια από στενά δρομάκια , αργά και με τα βότανα να μοσχοβολάνε …

Μπράβο μετάφραση ! φαρσί τα μιλάει ο άτιμος ! ( γουότερφολς στα αγγλικά !!)

Εδώ επιβάλετε στάση . Είναι η αρχαία κρήνη στη Φιγάλεια . Για σκεφτείτε το : Εδώ τρέχει το νερό χιλιάδες χρόνια και πίνω νερό από την ίδια πηγή που έπιναν οι αρχαίοι πρόγονοι….
Καθώς τα σκέφτομαι όλα αυτά και ακούω το καλάρισμα του νερού , με πιάνει μια αίσθηση ματαιότητας…..

Η ίδια αίσθηση θα με πιάσει και παρακάτω όταν διαπιστώσω ότι πάνω από τη διαδρομή μου περνάει μια κατολίσθηση !! Φυσικά κανένας δεν σκέφτηκε να βάλει μια πινακίδα νωρίτερα . Ελλαδάρα , η χώρα του απροσδόκητου και ουχί του αυτονόητου …

Γυρίζω πάλι προς τα πίσω χωρίς να με ενοχλεί ιδιαίτερα και γρήγορα φτάνω στην εθνική για Κυπαρισσία και Πύλο.

Βαρετές ευθείες και ζέστη , ανοίγω γκάζι και φτάνω γρήγορα στο….Παρίσι της Πελοποννήσου !! τα Φιλιατρά .

Παραθαλάσσιος δρόμος από Γιάλοβα και τέρμα για σήμερα στην όμορφη Πύλο.
(Τα τσιμέντα και τις ασβέστες αγνοήστε τα !!)

Εδώ θα βρω , όχι τον Σαμαρά , αλλά τον ξάδερφό μου τον Γιάννη , διακεκριμένο αρχαιολόγο, που συμμετέχει σε ανασκαφή αμερικανικού πανεπιστημίου.
Έχουμε καιρό να τα πούμε και έτσι θα με φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο που μένει.
Ο χαρακτήρας adventure της περιήγησής μου δέχεται δεύτερο πλήγμα ! (θα επανορθώσω όμως)
|