Απάντηση: ...κακών νέων συνέχεια.....
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αρχίσουν (και οι περισσότεροι έχουν αρχίσει) να κατανοούν την κατάσταση, όχι μόνο των ενοικιαστών τους, αλλά και της αγοράς (είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ιδιοκτήτης να περιμένει τα ίδια ή περισσότερα νοίκια από επόμενο ενοικιαστή - αν έρθει). ΕΙΔΙΚΑ αν μιλάμε για κάποιον καλό και μακροχρόνιο ενοικιαστή.
Και οι ενοικιαστές πρέπει να είναι σοβαροί και ξεκάθαροι και να συζητούν την κατάσταση με τον ιδιοκτήτη τους αντί να αρχίσουν τα "έλα μωρέ έχει αυτός σκασίλα μου τώρα τι θα μου κάνει".
Εγώ δεν ξέρω ιδιοκτησία να μην έχει υποστεί μείωση στο νοίκι (και εννοώ ούτε μια).
Οι εποχές του τρελού "αέρα" και τέτοιες ΑΗΔΙΕΣ έχουν περάσει. Από εκεί και πέρα ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει τα κουμάντα του. Αν δεν του... βγαίνει η επένδυση του, κρίμα. Ξέρετε δεν πάνε όλες οι επενδύσεις καλά και όσες πάνε δεν σημαίνει ότι πάνε για πάντα. Λυπάμαι που σας το λέω.
Η αγορά έχει ΠΕΣΕΙ. Δεν περιμένει ο επόμενος ενοικιαστής στη γωνία. Η ιδιοκτησία παλιώνει. Αν μιλάμε ειδικά για σπίτι. Αν μιλάμε για επαγγελματικό χώρο, ναι μεν η παλαιότητα δεν μετράει τόσο αλλά ο επαγγελματίας που θα τον χρειαστεί δεν ποντάρει στα άπειρα λεφτά που θα βγάλει πια ώστε να δώσει αβέρτα ότι νοίκι να 'ναι.
Φυσικά όπως είπε ο ταξιδιώτης παραπάνω υπάρχουν ΚΑΙ έξοδα (και μάλιστα έχουν μεγαλώσει πολύ πια) και ας αναρωτηθεί και εκείνος... Ανοίκιαστο και μηδέν; Ή νοικιασμένο και έχουμε να παίρνουμε κουτσά στραβά;
Αν θέλατε κάτι για πάντα, να πάτε στο δημόσιο (α ξέχασα ούτε εκεί πια). Οι συμπάθειες μου βέβαια είναι ο συνδυασμός (και έχουμε αρκετούουους)... εισοδηματίες δημόσιοι υπάλληλοι.
(σημειώστε ότι δεν είμαι ενοικιαστής)
Last edited by NLS; 02-07-2012 at 17:24.
|