12-07-2012, 12:34
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Αγία Παρασκευή
Μoto: BMW F650GS'08 (twin), ΧΤ500'01
|
|
Απάντηση: Επιλογή ελαστικών για F650 GS 800cc 2008
Καλημέρα,
Νομίζω ότι δεν θα βρείς μία ομόφωνη γνώμη πάνω στα ελαστικά που ζητάς. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο θα σου πω και την δικιά μου γνώμη.
Τα παρακάτω ελαστικά:
Michelin anakee II
Dunlop TR91
Pirelli scorpion trail
Bridgestone BT 501/502
Metzeler Tourance EXP
Τα έχω φορέσει και τα έχω "λιώσει" στην κυριολεξία και μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ΟΛΑ ηταν καλά.
Οι διαφορές τους που εμφανίζονται κατά καιρούς σε test ελαστικών σε σε διάφορα περιοδικά, (υπάρχει προβληματισμός για τα test αυτά) είναι οριακές και σε οριακές συνθήκες.
Πιστεύω ότι δεν μπορείς ούτως ή άλλως να ξεπεράσεις τα όρια πρόσφυσης στα παραπάνω ελαστικά, καθώς οι επιδόσεις της μηχανής είναι δεδομένες.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι για όλες τις μηχανές και με οτιδήποτε ελαστικό και να φοράνε, ισχύουν πάντα και οι νόμοι φυσικής .
Σημείωση: Δεν έχω αναφέρει τα Conti Trail Atack, για τα οποία υπάρχουν άριστες κριτικές, έχω άριστες εντυπώσεις για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που τα φόρεσα (δύο φορές), αλλά είχα προβλήματα με "κουνήματα" του μπροστινού οπότε και δεν τα κράτησα.
Οπότε καταλήγοντας, θα έλεγα να πάς σε έναν "λαστιχά" της επιλογής σου (το GS Forum έχει πρόταση επι αυτού) και να διαλέξεις ένα από τα παραπάνω ελαστικά, το πιό φρέσκο και όποιο είναι σε καλύτερη τιμή. Καλά και "όρθια" χιλιόμετρα να έχεις.
Όπως ανέφερα και στην αρχή του post αυτού, όλα τα παραπάνω προσωπική μου άποψη είναι.
|