View Single Post
Παλιό 12-07-2012, 15:48
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
.....................................................
Επιμένεις ότι καλείσαι να πληρώσεις τις "υποχρεώσεις" των άλλων. Σου θυμίζω ότι έχεις κλέψει την εφορία. Εγώ πήρα δάνειο αλλά, από το 2003 που άνοιξα το ιατρείο μέχρι σήμερα, έχω κόψει όλες τις αποδείξεις για όλα τα ποσά που πήρα, πράγμα που σημαίνει ότι εγώ που είμαι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις μου στο κράτος ( κι εσένα δηλαδή ) καλούμαι να πληρώσω τη δική σου φοροδιαφυγή.
Οπως σου ειπα και πιο πανω οι αντωνυμιες δεν ητο επι προσωπικου, εννοουσα ολους κι οχι εμενα κι εσενα ΜΟΝΟΝ.
Ειπα εγω πουθενα οτι ειμαι αμοιρος ευθυνων? μην ξεχνας οτι πιστευω ακραδαντα στο ''ολοι μαζι τα φαγαμε'' κι ας μην συμφωνεις.
Φυσικα και ημουν ενας απο τους φοροφυγαδες αφου επαιρνα μαυρα, οπως και τοσοι αλλοι Δ.Υ και Ι.Υ.
Να μην πουμε και για τα μαυρα σε εφοριακους, τελωνειακους και πασης φυσεως Δ.Υ. Απο που εβγαιναν τα λεφτα αυτα γιαννη?

Απόσπασμα:
Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο ρε φίλε.
.
καλα, κοκκινο-πρασινο ισως ειναι καλυτερα

Απόσπασμα:
Παίζεις σήμερα στο χρηματηστήριο και με κέρδος όπως λες, άρα επενδύεις βραχυπρόθεσμα, εγώ επένδυσα μακροπρόθεσμα, λες ότι δεν ξέρεις τι γίνεται σε 30 χρόνια, φυσικά, γι'αυτό το δάνειο είναι ασφαλισμένο για μερική ή ολική ανικανότητα ή θάνατο..
Εμ αυτο το μακροπροθεσμα κανει τεραστια διαφορα Γιαννη.............
Και αν τα δανεια εινα ασφαλισμενα τι σημαινει αυτο? Οτι Αν εχω παρει δανειο για 25 χρονια και σταματησω να πληρωνω στα 8 η τραπεζα θα παρει το υπολοιπο στο ακεραιο απο την ασφαλιστικη εταιρεια? Δεν νομιζω.......ειμαι σιγουρος δλδ πως οχι. Αν ηταν ετσι Γιαννη μου οι τραπεζες θα ητο μια χαρα και οι ασφαλιστικες εταιρειες θα ητο πλουσιες σε αριθμο ακινητων και οχηματων και φτωχες σε χρημα....

Απόσπασμα:
Σύμφωνα με τη λογική σου δεν έπρεπε κανείς να κάνει οτιδήποτε. Ετσι όμως δεν υπάρχει ούτε βελτίωση ούτε εξέλιξη. .
Συμφωνως της λογικης μου η οποια αποτελεσε λογικη ολων των ελ. επαγγελματιων και ιδ. υπαλληλων επι 10ετιες και μεχρι το 1990 οποταν και η εκρηξη των δανειων ''κανεις οτιδηποτε μεχρις εκει που φτανει το χερι σου και λιγο πιο πριν απο τα κερδη σου'', δεν πας να δανειστεις για κανεναν λογον και απο πουθενα εκτος κι αν το δανειο ειναι μικρης διαρκειας και εισαι σιγουρος οτι μπορει να το αποπληρωσεις.
Ετσι αναπτυχθηκαν χιλιαδες ελληνικες επιχειρησεις.....
Οι παλιοι ηταν καθηγητες σε αυτο, και τα παιδια τους -οσα ειχαν μυαλο- το ακολουθησαν κατα γραμμα γιαυτο και σημερα δεν εχουν προβλημα...το φορουμ εχει αρκετα και απτα παραδειγματα νεων ανθρωπων που ακολουθησαν αυτον τον κανονα που τους διδαξαν οι πατεραδες τους........σημερα δεν εχουν τα προβληματα που εχουν αλλοι του κλαδου τους.

Απόσπασμα:
Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος το δάνειο για μένα και για πολλούς, όταν το πήρα ήταν λογική κίνηση. .
οχι, ηταν λαθος κινηση διοτι εκρινες με το παρον αδυνατωντας να προβλεψεις το μελλον. Ειπες, ''αφου ετσι ειναι ΤΩΡΑ ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ οτι ετσι θα ειναι και στο μελλον''. Με την προβλεπτικη ελπιδα δεν πας μπροστα, ερχεται η ωρα που χαντακωνεσαι.

Απόσπασμα:
Για ποιό λόγο να αξιοποιώ την περιουσία κάποιου συμπολίτη για λογαριασμό του και να μην προσπαθώ να δημιουργήσω τη δική μου;.
Διοτι πολυ απλα εσυ δεν γεννηθηκες με περιουσια οπως ο τυχερος συμπολιτης σου και προσπαθησες να την δημιουργησεις με πολυετες δανειο. Επρεπε να δημιουργησεις το δικο σου κεφαλαιο πρωτα στερουμενος φυσικα καποια μικρα¨"η μεγαλα πραγματα και μετα να παρεις ενα ολιγοετες δανειο το οποιο δεν θα υπερεβαινε την 5ετια το πολυ!!!!
Νομιζεις οτι οι Μπουρναζηδες, οι Σκλαβενιτηδες, οι Βεροπουλοι γινανε αυτο που ειναι σημερα με δανεια? Ο Μπουρναζος ηταν τσαγκαρης και κουκι-κουκι εφτιαξε σε ενα δωματιο ενα ''εργοστασιο'' που εφτιαχνε σκαρπινια επι παραγγελια.......ο Βεροπουλος και Σκλαβενιτης ηταν μπακαληδες και φασουλι-φασουλι εφτιαξαν απο ενα μεγααααααααλο μπακαλικο πρωτα ο καθενας και μετα με βραχυπροθεμα δανεια εγιναν οτι εγιναν. Ο Σκλαβενιτης εδω και χρονια δεν χρωσταει μια σε κανεναν.
Δεν θα ειχε καμια σημασια αν το περιβαλλον του ιατρειου σου που θα εφερνα το παιδι μου δεν ητο του γουστου μου, αρκει να ησουν (οπως και εισαι) σωστος επαγγελματιας. Αν ειχα προβλημα με το περιβαλλον του ιατρειου σου αυτο σημαινε οτι η πλυση εγκεφαλου σχετικα με το life style που τοσα χρονια υποβαλομουν ειχε κανει αριστη δουλεια......τεραστιο μερος του οποιου φυσικα πληρωνουμε σημερα.

Απόσπασμα:
Σε τελική η οικονομία κάνει κύκλους, αν δεν ξεπουληθούμε τώρα ίσως στο μέλλον το δάνειο να ξαναφαντάζει σωστή κίνηση...
Τα δανεια με τον τροπο που δινοντουσαν ανηκουν στο παρελθον, δεν θα ξαναγυρισουν ποτε ετσι οπως ηταν.
Οταν θα ξανατρεξουν δανεια θα γινεται οπως γινοταν παλιοτερα, δλδ η τραπεζα πρωτα θα σε ξεσκονιζει σε βαθος παρελθοντος χρονου και μετα θα σου δινει δανειο......εννοειται με προσημειωση ακινητου κι οχι στον αερα........

Εγω εχω πει και πρωτυτερα, κατα εναν τροπο χαιρομαι που φτασαμε ως εδω διοτι θα ξαναγυρισουμε σε καποιες παλιες οικονομικες αξιες με πρωτη και καλυτερη του ξοδευω λιγοτερα απο οσα βγαζω και αφου βαλω το 5-10% του μισθου μου στην ακρη για να εχω αυριο.
θα ξαναπω επισης οτι, αν δεν ακολουθουσα το παραπανω κανονα επι 30 χρονια σημερα θα ημουν σε πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση.
Reply With Quote