View Single Post
Παλιό 12-07-2012, 16:07
arnhths Ο/Η arnhths βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2012
Περιοχή: ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Μoto: GS 1200
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από diomiles Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω δίνω ένα προιόν μου στον Βασιλόπουλο 27 λεπτά και στο ράφι έχει 75 λεπτά

Οσο για τα υπολοιπα που λέτε περί κερδοφορίας των σουπερ μάρκετ .......τι να κάτσω να αναλύσω τώρα.Να πω ότι τα σουπερ μαρκετ έχουν αναγκάσει τους προμηθευτές να κάνουν παροχές υπο μορφή εκπτώσεων για διάφορους λόγους (δηλαδή παροχές σε μηνιαία βάση για προβολή προιόντων που δεν γίνονται ποτέ, παροχές για τοποθέτηση σε νεα καταστήματα σε μηνιαία βάση και ας μην γίνονται τοποθετήσεις, και άλλα πολλά που θα κουράσω αν τα γράψω) .

Ολες αυτές οι παροχές λοιπόν φτάνουν σε μερικές περιπτώσεις το 70% της αρχικής αξίας της τιμολόγισης του προιόντος.

Πείτε μου λοιπόν όταν τεσεπώνουν απο τον προμηθευτή 70% και μερικές φορές βάζουν και επιπλέον ποσοστό κέρδους είναι δυνατόν να μην έχουν κερδοφορία τα σουπερ μάρκετ?

υγ.Ξέχασα να πω ότι τα σουπερ μάρκετ τα τελευταία δυο χρόνια παίζουν τον ρόλο του τοκογλύφου.Δηλαδή όποιος προμηθευτής θέλει μπορεί να υπαχθεί στο καθεστώς προπληρωμής.Δηλαδή αν παλιά είχες συμφωνία να πληρώνεσαι μετά απο 4 η 5 μήνες , τώρα με το καθεστώς της προπληρωμής μπορείς να πληρωθής άμεσα με κόστος 2% τον μήνα ......δηλαδή 24% τον χρόνο
Eγώ πάντως αφότου άκουσα τεκμηριωμένα και με επίκληση πολλαπλών πηγών ότι αφού ευημερούν τα "καλά" και όχι τα -φτού- "κακά" super market τότε ευημερούν και τα νοικοκυριά... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑ!
Reply With Quote