View Single Post
Παλιό 22-07-2012, 02:00
Giof Ο/Η Giof βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: ΤΡΙΠΟΛΗ
Μoto: BMW R1200GS ADVENTURE
Προεπιλογή Βοήθεια με Ρύθμιση Ανάρτησης

Θέλω τα φώτα σας σχετικά με την ρύθμιση αναρτήσεων.

Να σας περιγράψω την ιστορία λοιπόν.

Άλλαξα πίσω ανάρτηση από μαμά σε μια ohlins. Να σημειώσω ότι άλλαξα και ελατήριο και έβαλα σκληρότερο λόγο
κιλών και λόγο του ότι ταξιδεύω συχνά με τη γυναίκα και τριβάλιτσος.
Είμαι 115 κιλά και άλλα 65 η γυναίκα. Το ελατήριο είναι το 01095-64/160 L3811.

Έχω ρυθμίσει το sag της πίσω ανάρτησης βάση αυτών που λέει η ohlins. Δηλαδή στατικό sag 30-40 και εγώ το
έφτιαξα 30 και δυναμικό sag 65-75 και το δικό μου είναι στο 66.
Η ακριβείς μετρήσεις είναι . Μέτρηση ανοικτής ανάρτησης 64,5 , με το βάρος της μηχανής 61,5 και με μένα επάνω 57,9

Το αμορτισέρ έχει τρεις ρυθμίσεις. Προφόρτιση ελατηρίου, Compression Damping και Rebound Damping. Η ohlins
λέει όλα ρυθμισμένα στο 14 αλλά λόγο σκληρότερου ελατηρίου εγώ κατά σειρά τα έχω βάλει στο 11,8,9.
Η μπροστινή ανάρτηση είναι μαμά και δεν την έχω πειράξει καθόλου, είναι ρυθμισμένη στο 3 όπως ήταν και πριν.

Όλα καλά μέχρι εδώ . Η μηχανή από αίσθηση απόσβεσης και άνεσης είναι όλα τα λεφτά.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Δικάβαλος δεν το έχω ζορίσει πολύ αλλά δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερα προβλήματα. Όταν
είμαι μόνος μου όμως χάνω την μπάλα. Μπάσιμο στις στροφές με ανασφάλεια, εθνική στα πολλά ψαρεύει ο μπροστά
τροχός και σε στροφές με πολλά χιλιόμετρα η ψυχή μου πάει στην κούλουρη. Στο άνοιγμα του γκαζιού επίσης.

Προχθές στον περιφερικό του τα έχωσα πάνω σε στροφή (140+) και στη μέση βλέποντας αυτοκίνητα σταματημένα
από το φανάρι που ήταν πριν λίγο κόκκινο (φαντάζομαι γι αυτό θα ήταν σταματημένα) τσίμπησα φρένο και το
μηχανάκι άρχισε να ψαρεύει και να με βγάζει προς την εξωτερική αλλά την γλύτωσα στο τσακ( αφού έχω αποβάλει
το συνήθειο στον κίνδυνο τεζα τα φρένα).

Σύντροφοι την βοήθεια σας.

Αν και υποψιάζομαι ότι έχω κάνει μ......α και έχω βάλει πολύ σκληρό ελατήριο και ας είναι μέσα στα όρια που ρυθμίζω το sag.

HELP!!!!!!!

Last edited by Giof; 22-07-2012 at 02:03.
Reply With Quote