View Single Post
Παλιό 23-07-2012, 21:16
LakisGS Ο/Η LakisGS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2010
Περιοχή: Λάρισα
Μoto: BMW R 1200 GS adventure '10
Προεπιλογή Απάντηση: Μπουγιουρντι 80ε...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Να σου πω και την άλλη μεριά της άλλης μεριάς. Πόσα πουλάς και είναι original ότι λέει ότι είναι; ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΣΕΝΑ για κάτι. Κατηγορώ ένα σύστημα. Στην Ελλάδα ειδικά το έχουμε πολύ. ΠΑΡΑ πολύ. Πιο πολύ από όσο παραδεχόμαστε. Μπορεί στο δικό σου χώρο (ΔΕΝ ξέρω) να μην ισχύει.

Σου πουλάει (καλή μου κυρία) ο μαγαζάτορας "ας πούμε prada", μέσα σου ξέρεις ότι είναι "ας πούμε prada", το παίρνεις όμως και αφού ποτέ με τον μαγαζάτορα δεν έβαλες τα εισαγωγικά, δεν τα βάζεις και εσύ στις φίλες σου. Το λες prada. Και εκείνες βέβαια μπορεί να τα προσθέτουν τα εισαγωγικά μόνες τους (αφού τα ίδια κάνουν).
Δεν ξέρω πόσο κάνουν τα γνήσια γυαλιά της prada (ξαναλέω μιλάω για ένα γενικότερο σύστημα όχι για εσένα, απλά χρησιμοποιώ το παράδειγμα σου) μπορεί πράγματι να ξεκινάνε από 165 χοντρική. Μπορεί και όχι. Μπορεί να ξεκινάνε από 400 (χοντρική). Όταν λέω γνήσια εννοώ γνήσια, με ένα σχέδιο που έκανε κάποιος μέσα στην prada, όχι σπίτι του, ούτε που το αντέγραψε, που το φτιάξανε σε ένα εργοστάσιο που η prada έχει πει αυτό να τα φτιάχνει (γιατί και η prada άλλα αξεσουάρ δεν κατασκευάζει η ίδια πέρα από τα παπούτσια και τέτοια) ΚΑΙ που βγήκαν από αυτό το εργοστάσιο ως prada (όχι ως discarded prada ή βήτα prada που τους έπεσαν από το φορτηγό κλπ.). Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ και ξαναλέω (τρίτη φορά) χωρίς να εννοώ ότι είναι κάτι που εσύ κάνεις.

Έχω υπάρξει πολλά χρόνια στο χώρο του εμπορίου (μέσω του πατέρα μου) και ξέρω τα LEVI's 501 (γνήσια κατά μια έννοια μια και ο ίδιος ο εισαγωγέας τα έφτιαχνε) της Καλαμάτας κλπ. Ή κρέατα δεν ξέρω από που, που έρχονται Ελλάδα "βαφτίζονται"... Ελληνόπουλα (σαν τον Μπουμπλή/Ρότσα κάποτε) και πουλιούνται πιο ακριβά. Ότι μπορεί να αυξήσει το κέρδος. Σε άλλους εμπόρους για να αισχροκερδίσουν απλώς, σε άλλους για να καταφέρουν να επιβιώσουν (πάλι βέβαια αισχροκέρδια είναι).

Ότι υπάρχουν καταναλωτές που αισθάνονται ότι μπορούν να σπάσουν κάτι τέτοια συστήματα (αν και κατ' εμέ δεν μπορούν), δεν είναι αξιοκατήγορο. Θα γίνει και με λάθος τρόπο σε λάθος ανθρώπους, θα γίνει και με σωστό σε σωστούς. (καθώς και οι άλλοι δυο συνδιασμοί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς, και στα περισσότερα έχεις δίκιο. Στον κλάδο τον δικό μου είναι λίγο δύσκολο να δουλέψεις μαγαζί με μα'ι'μούδες... Πρώτα απ' όλα οι περισσότεροι δεν είμαστε οι απλοί έμποροι. Εγώ π.χ. έχω κάνει 5 χρόνια σπουδές στο εξωτερικό. Είμαι οπτικός-οπτομέτρης-εφαρμοστής φακών επαφής. Οπτομέτρης σημαίνει ότι κάνω κανονικά εξετάσεις για οπτική οξύτητα, αλλά και για εφαρμογή φακών επαφής όλων των τύπων. Όπως καταλαβαίνεις μόνο και μόνο αν σέβεσαι τις σπουδές σου και τους κόπους σου ΔΕΝ μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία να πουλάς μα'ι'μούδες... Δεν σπούδασα και χάλασα λεφτά να στήσω μαγαζί με ότι πιο σύγχρονα μηχανήματα για να κάνω "αρπακτή" και να αλλάξω επάγγελμα. Και δεύτερον το να φέρεις μα'ι'μούδες, άντε και έφερες. Με τα ανταλλακτικά τι κάνεις??? Τι θα πεις στον πελάτη που θα ακριβοπληρώσει μια φίρμα γυαλιών?? Δεν έχω ανταλλακτικό?? Ή πλήρωσε το πιο ακριβά από τα γυαλιά. Όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι "επαγγελματίες" στον χώρο μας, αλλά είναι πίστεψε με πολύ λίγοι σε σχέση με άλλα επαγγέλματα. Και οι περισσότεροι είναι και μα'ι'μούδες οπτικοί, χωρίς πτυχία κλπ. Απλά δεν τους πειράζει κανένας...
Reply With Quote