View Single Post
Παλιό 24-07-2012, 11:46
vpentza Ο/Η vpentza βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Καλλιθεα/Αθηνα
Μoto: R1200 GS SE
Προεπιλογή Απάντηση: Μπουγιουρντι 80ε...

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
...ειναι λογικο π.χ ενα φιλτρο για το αυτοκινητο ΚΝ, πριν 2 χρονια...να το αγορασω απο φυσικο καταστημα (μεσω ιντερνετ) στην Αγγλια με επισημη αντιπροσωπεια της εν λογο εταιριας...στα 40ευρω με τα μεταφορικα ενω την ιδια στιγμη στην Ελλαδα σε αντιστοιχο φυσικο μαγαζι να μου ζητανε 120€...???

δεν ειμαι εμπορος και δεν μπορω να ξερω τα κρυφα κοστη (νοικια, αντιπροσωπειας κτλ κτλ) αλλα αυτη η διαφορα ειναι εξωπραγματικη...!!! ΑΝ μου ζηταγε ας πουμε 50€ θα το ειχα παρει απο τον ιδιο ωστε να μην προβω σε παραγγελια απο το εξωτερικο...

αναρωτιεμαι και αυτος με τα 40€ εβγαλε ενα λογικο κερδος (εβγαλε ισως και απο τα μεταφορικα ενα μικρο κερδος...ΙΣΩΣ) ωστε να καλυψει εξοδα ενος φυσικου καταστηματος κτλ κτλ...
οποτε αυτο αυτοματως με κανει να πιστευω οτι ο εν λογω Ελληνας εμπορος παει να βγαλει απο ενα φιλτρο χρυσο...συν οτι και αλλα πραγματα που πουλαει...δεν σκεφτηκα να τα παρω μιας και θεωρησα οτι και εκει θα με κλεψει...εχασε δλδ εναν πελατη...που στον συγκεκριμενο χωρο δινιτικα εχασε και παραπανω πελατες...μιας και εγω θα ελεγα σε φιλους και γνωστους οτι ο συγκεκριμενος πουλαει σε καλες τιμες...!!!
χωρίς σαφώς να πριμοδοτώ τη συμπεριφορά του Έλληνα εμπόρου που στο πουλάει 120ευρω, εκτιμώ ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ο ...μικρός πληθυσμός. Τί εννοώ με αυτό ?
κάποιος πωλητής πχ στην Αγγλία, διατηρεί χαμηλότατο ποσοστό κέρδους για να προσελκύσει πελάτες οι οποίοι όμως είναι αρκετοί...βγάζει χρήματα λοιπόν κάνοντας μεγάλο τζίρο (μικρό κέρδος ανά κομμάτι αλλά πολύ μεγάλο αγοραστικό κοινό)....
Εδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι λίγοι, και δεν συμφέρει τον Έλληνα έμπορο να στοκάρει ένα κομμάτι των 40ευρώ για να βγάλει 5ευρώ κέρδος....άρα προσπαθεί με το ένα κομμάτι να βγάλει πολύ πολύ περισσότερο (ποσοστιαία) κέρδος...
Επειδή ως αγοραστές έχουμε μάθει να βλέπουμε γεμάτα ράφια, αλλιώς δεν ψωνίζουμε, ΄"αναγκάζουμε" τον έμπορο να έχει λίγα κομμάτια απο πολλούς κωδικούς που όμως δεν συμφέρει να του μείνουν απούλητα.....
είναι μπέρδεμα η υπόθεση......αλλά δεν μπορώ από τη μεριά μου να αγνοήσω ότι βρίσκω το ίδιο μπουφάν, κράνος, ανταλλακτικά σε σημαντικά καλύτερες τιμές, στο εξωτερικό....
Reply With Quote