View Single Post
  #19  
Παλιό 25-07-2012, 13:48
stukas Ο/Η stukas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member
 
Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2009
Περιοχή: athens
Μoto: 1200 adv 07
Μηνύματα: 293
Προεπιλογή Απάντηση: Συνελήφθη αυτός που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητε Γιαννη,

μπερδευεις την παραστατικοτητα με την ακριβολογια...........
Σε ενα κειμενο η γλαφυροτητα (παραστατικοτητα) δεν μπορει να συνυπαρξει με την ακριβολογια.
Η γλαφυροτητα ειναι αρετη της λογοτεχνιας και η ακριβολογια προτερημα του επιστημονικου κειμενου.
Η γλαφυροτητα ενεχει ψεμα-ανακριβεια ενω η ακριβολογια οχι.........
Το να ειναι καποιος παραστατικος σε αυτα που λεει ¨η γραφει δεν σημαινει οτι λεει την αληθεια ¨η οτι ακριβολογει. Ξερεις κανενα μυθιστορημα, που κατα κανονα ειναι παραστατικοτατα, να λενε αληθεια?

Γλαφυρος σημαινει και πομπωδης, χρησιμοποιειται απο τον λεγοντα/γραφοντα οταν θελει να γινει πιστευτος ντε και καλα.

σ.σ. το βικιλεξικο εχει μια το πολυ δυο ερμηνειες σε καθε λεξη......οι τομοι των λεξικων στην βιβλιοθηκη εχουν 16 και βαλε.
Η Ελληνικη γλωσσα ειναι πλουσιοτατη και οι ελληνες δυστυχως χρησιμοποιουν το 1/10 αυτης.......το ιδιο και το βικιλεξικο.
το να εισαι παραστατικος λοιπον δεν αποκλειει οτι θα εισαι κ ακριβολογος-κ η γλαφυροτητα θα διαφωνησω μπορει να υπαρξει με την ακριβολογια,το ενα δεν αποκλειει το αλλο-ενας επιστημονας μπορει να εναι συνναμα κ γλαφυρος νομιζω,οταν προκειται να σου δωσει να καταλαβεις κατι,αλλα εν παση περιπτωση ξεφυγαμε απο το θεμα νομιζω-πομπωδης θα ταιριαζε καλυτερα να χρησημοποιηθει για εμενα ισως-τωρα αν με το γλαφυρος εννοεις το πομπωδες-οκ,αν κ για εμενα παλι το `σαφες σοφον` που `λεγαν κ στα μερη μου...οταν θες να πεις κατι πεσ`το με την λεξη που πρεπει ακριβως..Φιλικα,stukas.
Reply With Quote