Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
που βρισκεις το κακο να κοπουν οι συνταξεις των 2200ε? Ξερεις οτι ουδεποτε ο εργαζομενος που παιρνει αυτην την συνταξη πληρωσε το αναλογουν για να την παρει? Απο τα 1500ε και πανωοι συνταξεις ειναι ολες επιδοτουμενες....με δανεικα.
Που βρισκεις το κακο να μην παρει επιδομα ανεργιας, επιδομα τεκνως κ.λ.π. επιδοματα ενας ο οποιος εχει τρεςι πολυκατοικιες τις οποιες νοικιαζει?
Σε 5 χρονια οποταν κι οπου να ξαναδουλεψω συμπληρωνω 35 χρονια και στα 60 μου μπορω να βγω στην συνταξη. Με τα σημερινα μειωμενα δεδομενα θα παρω 1500ε απο το ΙΚΑ και 700 απο το ΤΑΝΠΥ (ναυτιλιακων)...πιστευεις οτι εχω πληρωσει το ποσο της συνταξης των 2200ε που θα παιρνω για τα υπολοιπα 20 χρονια της ζωης μου μετα τα 60? Στο ικα πληρωνα 300ε (ανωτατη κλιμακα) και στο Τανπυ 220 (ανωτατη κλιμακα) τα τελευταια 10-12 χρονια και πολυ λιγοτερα τα προηγουμενα.
Δεν τελειωνει....μεχρι να βγουμε απο την κριση θα μας φτασει...σε αλλους θα περισσεψει κι ολας.....μετα θα τα ξαναμαζεψουμε οσοι εχουν μυαλο.
Παχυλοι μισθοι, παχυλες συνταξεις, μαυρα, ασπρα κ.λ.π. Πιστευεις οτι το 20χρονο που δεν εχει δουλεψει ποτε του οδηγει smart με γραμματιο και διασκεδαζει στο θησειο, Γλυφαδα κια αλλου εχει δικες του οικονομιες? Δεν ειανι λιγα τα 20 χρονα και μεχρι τα 25χρονα.......
Οσοι απο τους μεγαλυτερους ειχαν μυαλο βαζανε στην ακρη οι υπολοιποι....μπαινουν οι ιδιοι στην ακρη αλλα ειναι λιγοι απο οτι φαινεται.
αν γεμιζε μονον το Σ/Κ θα ειχες δικιο (εν μερει), καθε μερα ομως το ιδιο βιολι γινεται....καθε βραδυ παω την βολτιτσα μου με την μηχανη και καθεβραδυ μια απο τα ιδια γινεται.......ψαχνω να κατσω για καφε των 4ε+!!! Α, και μην ξεχνας, τα φερρυ γευγουν τιγκα καθημερινως και γυρνανε αδεια.......η αθηνα δεν ειανι γεματη.
Για ποτο καθομαι κι εξω απο το μαγαζι οποταν δεν χρειαζεται να κλεισω τραπεζι, για φαι ομως πρέπει να κατσω καπου.
Αν τα μαγαζια δεν εχουν τραπεζι/α για 5 ατομα τα οποια θα αφησουν το λιγοτερο μια 200αρα τοτε...........αλλα δεν προλαβα να πω τα ατομα σε κανενα απο αυτα!!!!
|
Γιωργο...
επαναλλαμβανομαστε...Δυστηχως...
να ρωτησω κατι απλο...
κρινεις συνεχως απο τις αποσπασματικες σου εμπειριες...
δλδ πηρες σε 5 εστιατορια και σου ειπαν οτι ειναι γεματα (αν και σε καποια απο αυτα επαναλλαμβανω οτι παω και το πολυ να περιμενω λιγο στο μπαρ για να κατσω ειτε ειμαστε 2 ειτε 4 ειτε 6 ατομα για φαι οχι ποτο)...
δλδ το οτι εχουν πληροτητα να πουμε 100 με 150 ατομα το καθενα δλδ περιπου στα 700ατομα συνολο αυτο μας κανει ολους πλουσιους...
λες περνας απο το Θησειο και το βλεπεις γεματο χωρις να ξερεις τι λογαριασμο εχει ο καθενας στο τραπεζι και φυσικα να μην υπολογισουμε το σουλατσο (γιατι πλεον πολυς κοσμος βγαινει για σουλατσο και μονο)...
δλδ ποσα ατομα μπορει να καθησει το θησειο...2000ατομα 3000ατομα...και αμεσως συνεπαγεται οτι ολοι ειμαστε πλουσιοι...!!!
Ζουμε σε μια πολη των 5εκατομυριων ανθρωπων...και περνοντας ενα στατιστικο δειγμα περιπου στο 0,1% αμεσως εβγαλες το συμπερασμα οτι ολοι ειμαστε πλουσιοι...
Τοτε και εγω απο το παραδειγμα σου (προσωπικα σε εσενα αναφερομαι) θα πω οτι οι ανεργοι στην Ελλαδα δεν εχουν αναγκη απο επιδοματα γιατι παιζουν στο χρηματιστηριο και βγαζουν πολλες χιλιαδες ευρω...γιατι ολοι τους οταν δουλευανε επερναν 4000€/μηνα (οχι απο την αρχη αλλα μετα απο καποια χρονια προυπηρεσιας)...γιατι ολοι τους εχουν ιδιοκτητο σπιτι που δεν το χρωστανε και για το οποιο κληρονομησανε / βρηκανε τα λεφτα και αρα μπορουνε να κανει και το κουμαντο του για ωρα αναγκης...γιατι ολων τα παιδια πηγαινουν σε ιδιωτικο σχολειο (ασχετως αν το πληρωνουν οι ιδιοι οι βοηθανε οι γονεις τους)...και γιατι ολοι τους ενω ειναι ανεργοι μπορουν και πανε και τρωνε σε ακριβα εστιατορια...των 40€ το κεφαλι...!!!
Ποσο δικαιο ειναι αυτο...???
και στην Εκαλη αμα πας...και στο κεφαλαρι αμα πας τα μαγαζια θα ειναι γεματα...και μαλιστα θα ακουσεις κουβεντες για διακοπες και ποσο κανει το νεο πορσε...
για πηγαινει και λιγο παραπερα να ακουσεις κοσμο να μετραει το ευρω για να τα βγαλει πλεον περα...
θα συμφωνησω οτι υπαρχει λιπος...αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι για αυτο το λιπος πρεπει ολοι να ειμαστε ενοχοι που το εχουμε...!!!
θα συμφωνησω οτι καποιοι οχι ολοι χαλαγανε περισσοτερα απο οσα βγαζανε...
θα συμφωνησω οτι καποιοι περνανε δανεια για να πανε διακοπες...
θα συμφωνησω οτι και να μην αλλαζει καποιος αυτοκινητο καθε 3 χρονια δεν εγινε και τιποτα...
ο παππους μου, μου ελεγε...
ο χορτατος παιδι μου τον νηστικο δεν τον πιστευει...
Τελικα Ποσο δικαιο ειχε...!!!