Απάντηση: Επενδυση εξατμισης
Καλά για το αισθητικό δεν το συζητάμε, γούστα είναι αυτά, εννοείται. Το μόνο που θέλω να προσθέσω στο αισθητικό (μόνο επειδή το ξέχασα πριν να το γράψω), είναι ότι το τύλιγμα του χταποδιού θυμίζει "rat bike".
Όσο αφορά το τεχνικό. Δεν θα το παίξω ειδικός γιατί δεν είμαι.
Ξέρω ότι στα αερόψυκτα η εξαγωγή είναι ΠΑΝΤΑ μπροστά (όταν γίνεται - πχ. στον πίσω κύλινδρο του HD δεν γίνεται).
Ξέρω επίσης ότι ο λόγος που λένε οι μηχανικοί είναι για να ψύχεται ΕΠΕΙΔΗ είναι πιο θερμή εξαγωγή (από τη φύση της) από την εξαγωγή ενός υδρόψυκτου. Δεν είπα ότι ψύχουν τους κυλίνδρους. Τον... εαυτό τους ψύχουν. (για να δει κάποιος πόσο ζεσταίνονται οι λαιμοί σε αερόψυκτο και υδρόψυκτο ας δοκιμάσει να αφήσει ένα από το καθένα για 5 λεπτά σε ένα σκοτεινό μέρος στο ρελαντί... το πρώτο σε λίγο θα προσφέρει ένα ωραίο απόκοσμο φωτισμό στο χώρο - γι' αυτό και λέμε ΕΙΔΙΚΑ τα αερόψυκτα βάζουμε μπρος και φεύγουμε, δεν περιμένουμε να... ζεσταθούν)
Δεν ξέρω μάλιστα αν επιρρεάζονται οι αισθητήρες που είναι πιο κάτω -πχ. στο GS, δεν ξέρω στο Breva- αν διαβάζει κάποια θερμοκρασία που δεν ανταποκρίνεται σε αυτή που θα έπρεπε να περιμένουν (με ανάλογη επιρροή μετά στη ρύθμιση του μίγματος).
Βέβαια λόγω... επαφής θερμότερη εξαγωγή δεν βοηθάει ούτε την ψύξη του ίδιου του κυλίνδρου τελικά. Αν ο αέρας ψύχει την "ρίζα" της εξαγωγής, ουσιαστικά βοηθάει και την ψύξη του ίδιου του κυλίνδρου.
Το #1 που λες δεν έχει μεγάλη σχέση με τη μοτό. Δεν είναι κλειστός χώρος. Στα αυτοκίνητα πράγματι έχει άλλο νόημα. Εξάλλου δεν είναι αερόψυκτα και ΔΕΝ χτυπάει το χταπόδι ο αέρας (συνήθως).
Το #2 έχει μια βάση. Από την άλλη είναι το θέμα των αισθητήρων που σου είπα πιο πάνω.
Εννοείται ότι στα πόδια σου με την ιστορία αυτή θα νιώσεις καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι λαιμοί είναι ψυχρότεροι. Το αντίθετο.
Όπως είπα ειδικός δεν είμαι. Αν χρησιμοποιούνται παγκοσμίως (?), ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι το έχουν ψάξει, αλλά ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ότι δεν έχουν πάθει τίποτα (δηλ. ήδη ξέρουμε ότι δεν θα πάθεις κάτι).
Αλήθεια μια ερώτηση. Σε περίπτωση που θες αφαίρεση. Πόσο εύκολη είναι; (εννοείται χωρίς "θύματα")
Last edited by NLS; 06-08-2012 at 11:11.
|