View Single Post
Παλιό 10-08-2012, 11:29
Ακιs Ο/Η Ακιs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μoto: 1200 ADV μαυρη και χοντρη.... HONDA C90 84'
Προεπιλογή Απάντηση: Μια g@μημενη σφιγγα!!!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από giamil Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε συμπάσχω μια και τον τελευταίο χρόνο έμαθα μετά από αλλεργιολογικές εξετάσεις αίματος που έκανα (κατα τυχη) ότι είμαι σε ένα μικρό ποσοστό (25%) αλλεργικός στην κοινή σφήκα!

Γι αυτό από τότε πάντα μέσα στο τσαντάκι μου έχω:
-Spray Αμμωνίας για τσιμπήματα
-Xaπια Xozal (αντισταμηνικα) για να κοπανήσω κάνα δυο με το που γίνει η μ@λ@κι@
-Χάπια Medrol (κορτιζόνη) αν αρχίσει και πρήζεται
και για το τέλος αν δεν προλαβαίνω να πάω σε νοσοκομείο και παρ όλα αυτά πάω για αλλεργικό σοκ έχω
-Ένεση Anapen (Αδρεναλίνη-Επινεφρινη) το οποίο βέβαια χαρακτηρίζεται απ τα πιο επικίνδυνα φάρμακα να κουβαλάς μαζί σου διότι αν την βαρέσεις πριν το αλλεργικό σοκ...το πιο πιθανό είναι να φύγεις από ανακοπή καρδίας λόγο της αδρεναλίνης....
γι αυτό πάντα την βαράς μονό όταν έχεις πλέον αρχίσει να έχεις χοντρή δύσπνοια και είναι σίγουρο ότι έχεις αλλεργικό σοκ,

Και μια και ανοίξαμε το θέμα να πούμε για να ξέρουν και πολλοί που δεν έχουν ασχοληθεί (αν και θα προέτρεπα τον οποιονδήποτε να κάνει αλλεργιολογικες εξετάσεις γιατί ποτέ δεν ξέρουμε ποτέ θα μας εμφανιστεί μια αλλεργία) ότι τα συμπτώματα της αναφυλαξίας (κοινός αλλεργικού σοκ) είναι:
-δύσπνοια
-τάση για εμετό
-ζαλάδα
-ακράτεια

Νομίζω είναι πράγματα που θα έπρεπε όλοι εμείς που καβαλάμε μηχανή και είναι πιο πιθανό να μας τσιμπήσει κάτι να τα ξέρουμε!

Περαστικά σου και ας ευχηθούμε να μην τύχει σε άλλον...
Σωστος ο Mr Dj........
Reply With Quote