Απάντηση: Αγορα μεταχειρισμενης R1200GS και αποκρυψη ζημιων....
Δεν υπάρχει καμία διαφορετική κοινωνική κάστα αυτών που καβαλάνε BMW από τους λοιπούς πωλητές αναβάτες, δεν υπάρχει ούτε ομερτά. Πας ν' αγοράσεις κι αφού εσύ δεν γνωρίζεις πας μαζί με κάποιον που γνωρίζει. Ο έμπειρος θα δει αυτά που εσύ δεν θα δεις. Πάντως η ζημιά δεν είναι τπτ και η τιμή που την πήρες (αν έχει μόνον αυτή τη ζημιά) είναι σούπερ. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι είσαι κάπως επειδή ανακάλυψες ότι τα πράγματα δεν είναι όπως σου τα παρουσίασαν.
Εμπόριο φίλε μου και μάλιστα αγορά μετχ/σμένου ενέχει κάποιο ρίσκο.
Από την άλλη να σου πω ότι εγώ όταν πούλαγα το δικό μου 8/06 με 13000 χλμ, ήρθαν πολλοί πονηράκηδες που με σκότισαν με τα χλμ ότι ντε και καλά τα έχω "γυρίσει".
Μάλιστα ένας "φίλος που ξέρει από μηχανάκια" υποψήφιου αγοραστή, ήταν τόσο σίγουρος ότι τα χλμ τα είχα γυρίσει που εμπιστευτικά μου είπε: "Φίλε το μηχανάκι σου δεν θα το πάρουμε (το έχω δει μετά το ατύχημα που είχες και πριν το μαζέψεις) αλλά θα σου φέρω τη δικιά μου να μου γυρίσεις τα χλμ και θα σου δώσω 300 ευρώ να μου δείξεις το κόλπο".
Σήμερα που μιλάμε το μηχανάκι μου έχει 15000 χλμ πολύ απλά γιατί έχω άλλα 4 μηχανάκια για να μετακινούμαι, για να πηγαίνω χωμάτινες κλπ.και τη χοντρή την έχω μόνο για τις μεγάλες βόλτες μου,, η χοντρή δεν έχει πέσει ποτέ, δεν είχε ποτέ συμμετοχή σε ατύχημα και τα χλμ είναι πραγματικά. Οπότε απάντησα στον πονηρίδη ότι δεν θέλω λεφτά, θα του πω το κόλπο δωρεάν.
"πηγαίνω με την όπισθεν φίλε μου για να κατεβάζω τα χλμ" ήταν η απάντησή μου.
Το παράδειγμα αυτό στο έδωσα για να καταλάβεις ότι υπάρχουν και από τις 2 πλευρές πονηρόπουλοι, και από την μεριά των πωλητών αλλά και από την μεριά των αγοραστών.
Η συμβουλή μου είναι να πας το μηχανάκι σου σε κάποιον μάστορα της εμπιστοσύνης σου που να γνωρίζει όμως από τα συγκεκριμένα μηχανάκια, να το τσεκάρει κοντά κοντά και να πράξεις αναλόγως. Αν όλες του οι ζημιές είναι αυτά τα δύο καπάκια, άλλαξέ τα για το γαμώ το και καβάλα το μηχανάκι σου να το χαρείς.
Καλοτάξιδη.
|