View Single Post
Παλιό 23-08-2012, 20:38
ARGI Ο/Η ARGI βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: KARDITSA
Μoto: R 850 GS (Red Fat Lady!!!)
Προεπιλογή Απάντηση: Tour on Crete 2012....

Ημέρα 5η

Καλημέρα Κρήτη, καλημέρα Χανιά!

Στην ουσία βρισκόμαστε στην τελευταία επίσημη τουριστική ημέρα μας στην Κρήτη.

Iσως και η πιο σημαντική, μιας και θα έβλεπα/βλέπαμε

παντελώς νέα μέρη, γεματό Ιστορία & διατηρητέα κτήρια, αλλά θα βλέπαμε επιτέλους και τον Spitiko εντός έδρας...

Ταυτοχρόνος, ξέραμε είχε αρχίσει και το τέλος του όνειρου (μύθου) που ζήσαμε....

Αφήνoντας πίσω το ηλιόλουστο Ηράκλειο και πέρνωντας πια την συνηθισμένη οδός, τραβάμε όλο παραλιακά, για Νομό Χανίων, στα Χανιά... Το μονότονο αλλά πράσινο τοπίο μέχρι το Ρεθύμνο αλλάζει, και μεταμορφώνετε σε ένα πανέμορφο παραλιακό δρόμο, γεμάτο συστοιχίες δέντρων και πλημμυρισμένο από δαντελωτές εξωτικές παραλίες, έτοιμες να τις "ρουφήξεις" στο ποτήρι...

Με αυτά και με αυτά (αφού επικρατεί της αρκούδας ο χαβαλές στο όχημα), φτάνουμε προς τα Χανιά. Πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζετε ο επισκέπτης, είναι ο τεράστιος κόλπος της Σούδας, περιτρυγυρισμένος από όμορφες παραλίες, μεγαλοπρεπείς φοίνικες και παραθαλλάσια χωριουδάκια...
Μπαίνουμε στα Χανιά, και τι άλλο πρώτο-πρώτο να κάνουμε, από το να βρούμε τον φιλικότατο Κρητίκαρο με την όμορφη προφορά του, Spitiko, κατά κόσμον Γιάννη!!
Αλλη μια όμορφη αντάμωση (αυτή την φορά στην έδρα του) πραγματοποιείται...

Τον Γιάννη τον πάω με χίλια γιατί είναι όλο έξω καρδιά, καλομίλητος και φιλόξενος... "Μου πιάστηκε" όπως λέμε και στα μέρη μου που συναντήσαμε τον Γιαννιό, στο όμορφο πολύχρωμο μαγαζί του, όλο γλύκα & αρώματα...
Και φυσικά τι άλλο, ζητήσαμε να φάμε τα μοναδικά εξαιρετικά ομολογούμενος παγωτά του!!
Ο ουρανίσκος μου, έκανε "τούμπες" από τις όμορφες γεύσεις που μας πρόσφερε ο Γιαννιός,
και συστήνω ανεπιφύλακτα και όσοι βρεθούν στα μέρη του, οποσδήποτε να τα δοκιμάσουν...

Μιλάμε για εμπειρία ζωής....

Eφτασε και ο αρχηγός !

...το "παγωμένο όνειρο", παγωτό ριζόγαλα!

... το εργαλείο του Γιαννάκη!

Μίνι δίπλες! Μοναδικές γευστικές!

Φόρτωσα όσα μπορούσα, από εξαιρετικά παξιμαδάκια του Spitikou!

Ο Γιάννης, εγώ και τα παξιμάδια μου!!

Grand Touring Scooter!!!

Last edited by ARGI; 23-08-2012 at 20:40.
Reply With Quote