Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Ο συλλογισμός μου πάντως για να καταλάβεις τι εννοώ είναι να ρυθμίσω τον κινητήρα αλλά με αρχή το ταυτόχρονο άνοιγμα των πεταλούδων.
Μετά να βάλω το wideband να ρυθμίσω τα μίγματα κοντά στο 14,7 :1 από τις βίδες στο ιντζέκτιον.
Με υποπιεσόμετρο μετά, να κάνω τον συγχρονισμό κιλύνδρων στο ρελαντί με την δεξιά βίδα κ μόνο του ιντζέκτριον.
Κ τέλος συγχρονισμός στις μεσαίες στροφές πειράζοντας μόνο το ποτνσιομετρο TPS χωρίς να πειράξω τις ντίζες.
Αυτά. 
|
Είναι πολυ φτωχο στα 14,7/1.
Έχω μονιμα τοποθετημένο wideband κ data logger κ το παρακολουθώ.
Τα 1200αρια δουλεύουν στο 14,9 με 15,1 μόνιμα!
Το αστείο είναι πως απο οποιαδήποτε χιλιόμετρα κ με οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο, αν ανοίξεις το γκάζι στο τέρμα του, το όργανο γράφει ψιλα 11αρια κ χαμηλα 12αρια με αποτέλεσμα να πνίγεται κ μέχρι να επέμβουν οι λαμδα νοιωθεις το μηχανάκι να lagαρη.
Επίσης παρατήρησα ότι πιο γρηγορα επιταχύνει αν ΔΕΝ ανοίγεις τέρμα το γκάζι αλλα το αφήνεις λιιιγο κλειστώ πριν το τέρμα του.
Οι λαμδα κάνουν πολυ καλη δουλεια αλλα καθυστερούν.
Αν θές να κερδίσεις κ τις ψιλές στροφές δοκίμασε έναν χάρτη ανάφλεξης με αρνητικές τιμές στις χαμηλές, μηδενικές στις μεσαίες κ θετικές στις ψιλές.
Έτσι δίνεις περισσότερο χρόνο στον θάλαμο να γεμίσει με μείγμα στις χαμηλές κ κερδίζεις λιγη ροπή απο αυτη που ψάχνεις.
Ψιλα που γεμίζει ουτος η άλλος, "αναβοντας" τα μπουζι πιο γρήγορα, υποχρεώνεις κ τον κινητήρα να στροφαρει πιο γρήγορα κ κερδίζεις κάποια παραπάνω δύναμη χωρίς να αλλάξεις το όριο στροφών.