View Single Post
Παλιό 02-09-2012, 10:20
forester Ο/Η forester βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Μoto: R 1200 GS Triple Black και μπλουζάκια ΚΤΜ
Προεπιλογή Απάντηση: Τα φρένα πιάνουν μάκα οεο ????

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από peterv Εμφάνιση μηνυμάτων
Οκ θα τσεκάρω τις επαφές του abs καλού κακού .....

Όσο για την μπαταρία ,

έχω αφήσει την μηχανή στο παρελθόν αρκετές φορές να πέσει η δύναμη της , λόγω ακινησίας , ειδικά κάτι κρύες μέρες του χειμώνα ποτέ όμως δεν μου είχε παρουσιάσει κάτι τέτοιο.

Το διαφορετικό σε αυτή την περίπτωση είναι :

1) ότι έχουμε καλοκαίρι,
2) η αλήθεια είναι ότι παρόλο που την είχα πολλές μέρες ακίνητη (σχεδόν μήνα και βάλε) δεν έλεγξα αν πέρνει μπροστά , απλά έβαλα τον φορτιστή για προληπτικούς λόγους. Οπότε δεν ξέρω αν πράγματι είχε πέσει η μπαταρία.
3) έβαλα τον χειμώνα για πρώτη φορά μπαταρία odyssey.

Κάτι άλλο που να συνέβαλε στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορώ να σκεφτώ ;;;

Πάντως είναι επικίνδυνο το διαγνωστικό στο άναμμα να δείχνει ότι είναι όλα οκ και μετά στο πρώτο πραγματικό φρενάρισμα να σου βγάζει ένδειξη βλάβης και αφού έχεις ηδη διαπιστώσει και από μόνος σου ότι δεν έχεις φρένα , αν πήγαινα με πολλά τι θα γινόταν ;;;; !!!!

Αρα πρίν το ξεκίνημα της μηχανής έλεγχος όλων των λειτουργιών , όπως οι πιλότοι στα αεροπλάνα , ένα πράγμα δηλαδή !!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, επειδή σπάνια το κάνουμε, αυτή η διαδικασία (να ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις λειτουργίες του οχήματος πριν από κάθε βόλτα) επιβάλλεται από τα manual των κατασκευαστών!!! Σε κάθε αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα αυτό τονίζεται ιδιαίτερα!
Η καθημερινότητα όμως μας κάνει να θεωρούμε δεδομένο, ότι κάθε σύστημα όπως κι όλο το όχημα που δούλευε "χθες βράδυ" ρολόι, θα δουλεψει ρολόι και σήμερα το πρωί....
Αν διαβάσετε προσκτικά το βιβλιαράκι των οχημάτων σας, θα το δείτε
Reply With Quote