View Single Post
Παλιό 04-09-2012, 19:44
Markas Ο/Η Markas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: BMW F800GS, Yamaha WR250R
Προεπιλογή Απάντηση: Στα Λύκεια ...

Το ότι η οικογένεια είναι πολύ σημαντική, ίσως η πιο σημαντική, είναι γνωστό. Ένα κακό της σύγχρονης εποχής είναι πως και οι δύο γονείς δουλεύουν πολλές ώρες και δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους. Αλλά αυτό δε λέει τίποτα από μόνο του και ούτε είναι δικαιολογία.
ΑΠΑΙΤΩ τα παιδιά να έρχονται στο σχολείο και να βγαίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ το σχολείο να ακολουθεί τη σαπίλα όλης της κοινωνίας στο κατήφορο χωρίς να αντιστέκεται.
Και αυτά τα γράφω σαν καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Προσοχή, δεν αναφέρω λέξη για το μισθό μου. Ας μου δοθεί η δυνατότητα να παράγω το λιγότερο εξαιρετικό έργο στην εκπαίδευση, να λέω πως είμαι εκπαιδευτικός χωρίς να εισπράττω χαμογελάκια και κουβεντούλες του στυλ "Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος" και μετά βλέπουμε.
Σήμερα, όλη η κοινωνία έχει την εκπαίδευση σα σύνολο και τους εκπαιδευτικούς σα κλάδο χεσμένους. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτά δε μπορούν να αλλάξουν από τον εκπαιδευτικό με ένα Υπουργείο να του βάζει συνεχώς τρικλοποδιές νομικές και θεσμικές. Από οδηγίες για διδασκαλία ανεφάρμοστες, ύλη που δεν ανταποκρίνεται στο γνωστικό επίπεδο των παιδιών, συνεχής αλλαγές σε βιβλία, κανονισμούς και πολλά άλλα. Δεν αναφέρομαι για πράγματα που χρειάζονται χρήματα τα οποία ξέρω πως δεν υπάρχουν αλλά σε αλλαγές που πρέπει να σχεδιαστούν από άτομα με γνώση της σχολικής πραγματικότητας που να μπορούν να εφαρμοστούν με το υπάρχον δυναμικό.
Και κατά πρώτο λόγο πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός σχολείων από απλά ιδρύματα φύλαξης παιδιών με τους καθηγητές δεσμοφύλακες όπως έχουμε καταλήξει να είμαστε σήμερα.
Reply With Quote