Θέμα: Λαδάκια;
View Single Post
Παλιό 14-09-2012, 12:49
BOXER Ο/Η BOXER βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μοσχατο
Μoto: R1200gs
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από nivam Εμφάνιση μηνυμάτων
Προφανώς εννοούν ότι υπάρχει μικρότερη πίεση στο δίκτυο αν έχει ψυγείο λαδιού.
Ούτε αυτο είναι σωστό, αν εννοούν αυτο!

Το κύκλωμα/δυκτιο λιπανσης σε κάθε μηχανη, είναι "κλειστό"!
Δηλαδή, το εσωτερικό δυκτιο που ακολουθεί το λάδι μέσα στην μηχανη, αλλα και έξω απο αυτήν (ψυγεία, σωληνωσεις κτλ) είναι συγκεκριμένης χωρητικότητας.
Αν ογκομετρησουμε αυτούς τους χώρους, λέμε πχ ότι θέλει οπωσδήποτε ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιου 800ml. Εννοείται ότι με αυτήν την ποσότητα, η αντλία θα αναροφα και θα καταθλιβει, στην σωστή πίεση και με την σωστή παροχή της, και θα προλαβαίνει ικανοποιητική ποσότητα να ξαναγυρνα στην αναροφηση της!
Απο αυτην την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιου, όση ποσότητα λαδιού και αν προσθέσουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Αν δηλαδή, συνδέσω μια εξωτερική δεξαμενή ελαιου πχ 30 λίτρων, αυτο που θα έχω καταφέρει στην ουσία, δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη λιπανση.
Η αντλία μου θα τραβάει λάδι απο την εξωτερική δεξαμενή (την ποσότητα που είναι κατασκευασμένη) θα καταθλιβει το λάδι μέσα στην μηχανη (σε όλους όσους χώρους παει το λάδι), και θα αυτο θα επιστρέφει στην δεξαμενή.
Η μηχανη όμως στην πραγματικότητα, πάντα θα "κυκλοφορεί" στο δυκτιο της 800ml, τα οποία θα έχουν πάντα συγκεκριμένη πίεση, παροχή, αλλα και θερμοκρασία (με οποίο τροπο και αν ψυχεται αυτο!!!

Γι'αυτο λέω ότι μόνο για το βάρος θα το κάνουν αυτο (αν ισχύει δεν το γνωρίζω, λογικοτατο μου φαίνεται όμως για αγώνες και μόνο για αγώνες), και όχι για θέματα όπως, "κούραση" της αντλιας ή ακόμα πίεσης στο δυκτιο κτλ κτλ!

Last edited by BOXER; 14-09-2012 at 12:53.
Reply With Quote