14-09-2012, 16:50
|
|
Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: Σέρρες
Μoto: R1200GS 08
|
|
Απάντηση: Βελτίωση φωτισμού
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από kapelas
Αν πάω σε xenon αλλάζω απλώς λαμπτήρες ή πρέπει να κάνω και μια έξτρα εγκατάσταση στο φανάρι? Και για τι κόστος μιλάμε σ' αυτή την περίπτωση?
Ευχαριστώ παιδιά!!
|
Οι περισσότεροι αλλάζουν μόνο την λάμπα στο φανάρι , και βαζουν τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ balast ... Κόστος απο 20-30 ευρώ , μέχρι και παρα πολλά(150-200) μόνο για φώτα πορείας , εδώ αν βάλεις και στους προβολείς χάνεις το συνιάλο ...
Αν όμως πιάνουν τα χέρια σου , και έχεις όρεξη για πειραματισμούς , λογικά σε κανένα 10ημερο , θα έχω να σου προτείνω μια πολύ ακριβώτερη μεν , πολύ πιο αποδοτική και σωστή λύση ταυτόχρονα ... Κόστος υπολόγισε εχτρά κανένα κατοστάρι μόνο για τα πορείας , και άλλα τόσα και για τους προβολείς ,διατηρώντας όμως κανονικότατα το σηνιάλο και θεωρητικά χωρίς να τυφλώνεις κανέναν ...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza
το μυστικό σε αυτή τη χώρα είναι να "σε βλέπουν" Καππαδόκη.....κι ας είσαι ολίγον από παράνομος....ΝΑΙ τους τυφλώνεις λίγο (λιγότερο απο ένα αυτοκίνητο με 2 φανάρια τύπου xenon) αλλά είσαι περισσότερο ασφαλής, ειδικά κατά τη φάση της διήθησης όπου έχω δει εκπληκτικές διαφορές στη συμπεριφορά των οδηγών αυτοκινήτου....προς το ασφαλέστερο για εμέ
|
Είχα μια όχι και τόσο καλή εμπειρία στην προηγούμενη μηχανή μου που φορούσα φώτα ξένον ... Κατα καιρούς μου έπαιζαν τα φώτα αν και είχα προσπαθήσει να τα βάλω όσο χαμηλά μπορούσα , αλλά όχι πάντα , κυρίως αρκετά χαμηλά αυτοκίνητα .. Ε μια φορά μου έπαιξε τα φώτα και ένα ακόμα το οποίο προφανώς φορούσε τα παλιού τύπου bixenon aftermarket ... με ενοχλούσαν κι εμενα τα δικά του , αλλά προφανώς ο τύπος ήταν "ζόρικος" και δεν κοιτούσε και τα δικά του ... οπότε μετα το παίξιμο και την μη αντίδραση μου (τι να έκανα να τα έσβηνα?) άνοιξε για τιμωρία τους προβολείς του ... Και είδαμε το φώς το αληθινό ... Μιλάμε για πολύ φως αλλα μόνο φώς ... δεν έβλεπα τίποτα απολύτως για να κρατήσω πορεία ... στραβώθηκα ... Στην συγκεκριμένη φάση σίγουρα δεν ένιωθα και ασφαλής ... Ο κάφρος βέβαια θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ακόμα και χωρίς να φορούσα ξένον αλλά ...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από vpentza
δοκίμασε αρχικά την πιό οικονομική λύση με λάμπες +50% επώνυμες και μετά κινήσου αναλόγως...
|
Σχετικά με αυτή τη λύση ... Για την ώρα φοράω τις nighbraker αν δεν κάνω λάθος , και η αλήθεια είναι οτι την πρώτη φορά που τις είδα να αναβούν έψαξα να δω που έκρυψε ο αθεοφοβος ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τα balast ... Χθές όμως γυρνούσα με την μηχανή ακολουθώντας τον Kornlaz , στου οποίου έχουμε εγκαταστήσει ποιοτικότατα hid (ξενον) .. ε εγώ κοιτούσα αν έχω lampf και έβλεπα περισσότερο απο τα δικά του φώτα παρά απο τα δικά μου (όσο τον προλάβαινα μας έγινε γΛηγορος τελευταία) ... Τα ξένον είναι απολαυστικά ...
|