Θέμα: Λαδάκια;
View Single Post
Παλιό 15-09-2012, 01:35
JohnGS1100 Ο/Η JohnGS1100 βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2012
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μoto: R1100GS
Προεπιλογή Απάντηση: Λαδάκια;

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από forester Εμφάνιση μηνυμάτων
Το χάσαμε τελείως....
Μίλησα για ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ!
Μίλησα για νορμάλ αυτοκίνητα (της κατηγορίας νορμάλ) που πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι...............
Ελπίζω να καταλάβατε το νόημα της αναφοράς στους αγώνες

Σορρυ αλλά κάπου το μπερδεύεις φίλε μου. Στις αναβάσεις χρησιμοποιούν 30άρι απλό λάδι για μία κ μόνο φορά μετά το πετάνε. Δεν έχουν αναγκη το μεταβλητό ιξώδης κ τα πολύτυπα πρόσθετα για καταλύτη, παγωνιές, επανασυγκόληση μορίων λαδιού κλπ κλπ ούτε τεράστιες ποσότητες για να ψύχουν τα πιστόνια κ μέταλα,έχουν μεγάλες αντλίες & ψυγεία λαδιού διπλά ψυγεία νερού κ τεράστιες ανοχές στα πιστόνια τους.
Ειδικά πριν ξεκινήσουν τα ζεσταίνουν σταματημένοι κάνα μισάωρο με ξερογκαζιές με φουλ στροφές.

Για τον boxer της bmw απ'΄ότι διάβασα προβλέπεται από 3-4 λίτρα λάδι. Κάτω από 3 ή πάνω από 4 υπάρχει πρόβλημα, αν και το παραπάνω το ξερνάει από την τάπα-καπάκι που βρίσκεται πάνω από τον κορμό της μηχανής ακριβώς κάτω από τον ρυθμιστή πίεσης.

το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί με το παραπανήσιο λάδι κ αυτό αν είναι λεπτό φουλ συνθετικό είναι να περάσει από τις φλάντζες κ να αρχίσει να ξερνάει. Μιλάμε να ξεκινήσεις ταξίδι κ να πηγαίνεις τάπα με μεγάλες ταχύτητες για κανα δίωρο. Το έχω πάθει κ μου έγινε μάθημα.

Last edited by JohnGS1100; 15-09-2012 at 01:43.
Reply With Quote