Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Samior
Ελαστικά> Moto> ΜΑΘΕΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ> ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ> Πότε πρέπει ν' αλλάξω τα ελαστικά μου ;
Πότε πρέπει ν' αλλάξω τα ελαστικά μου ;
Πότε πρέπει ν' αλλάξω τα ελαστικά μου ;
............
Πόσο παλιό είναι το πολύ παλιό ; Το τεστ της πενταετίας
Μετά από πέντε χρόνια, ή και περισσότερα, σε λειτουργία, τα ελαστικά σας πρέπει να εξεταστούν λεπτομερώς : τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν παραστεί η ανάγκη, ακολουθήστε τις υποδείξεις του κατασκευαστή του οχήματος σχετικά με την αντικατάσταση του αρχικού εξοπλισμού σε ελαστικά. Ως προληπτικό μέτρο, εάν τα ελαστικά δεν έχουν αλλαχτεί 10 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής τους (δείτε πώς να διαβάζετε το πλευρό ενός ελαστικού), η Michelin συνιστά την αντικατάστασή τους με καινούργια ελαστικά. Ακόμη κι αν φαίνονται να είναι σε κατάσταση να χρησιμοποιηθούν, ακόμη κι αν δεν έχουν υπερβεί το νόμιμο όριο του δείκτη βάθους σκαλίσματος.
4. Εάν το ελαστικό σας έχει πάθει ζημιά
..............προσφέρονται από τη MICHELIN για κάθε μοντέλο οχήματος.
www.michelin.gr
|
Σε κάποια κουβέντα εδώ μέσα είχα αναφέρει την 10ετία (θα ψάξω να την βρω αλλά όχι τώρα λόγω δουλειάς) και κάποιοι έσπευσαν να γελάσουν και να ειρωνευτούν.
Διανύω τώρα τον 6ο χρόνο με τα ίδια λάστιχα (αλλά με πολύ λίγα χλμ) και δεν έχω παρατηρήσει αλλαγές στα κρατήματα, επίσης δεν είμαι από τα παιδάκια που πηγαίνουν από εθνικές οδούς και ούτε πάω μα 40 χλμ/ω. Οδηγώ γενικά σε ορεινό επαρχιακό στροφιλίκι και με σβέλτους ρυθμούς.
Καταρρίπτεται λοιπόν κι επισήμως ο μύθος της διετίας και του φρέσκου ελαστικού. Αν είσαι κουλός θα γλιστράς και με καινούριο και με παλιό ελαστικό.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς.