Ρε παιδιά είπαμε η λογική (και η ιστορία της BMW) λέει ότι αφού αντικαθιστά ένα μοντέλο, θα πάρει την τιμή του (όσο βέβαια είχε με ABS που τώρα είναι στάνταρ).
Συνήθως οι αποκλήσεις είναι μικρότερες από 5%.
Τώρα σε μια κλίμακα πχ. 15000 (λέω ένα τυχαίο νούμερο και δεν μιλάω μόνο για το GS αλλά και σε κάθε εταιρία)... Αν κάτι κάνει 14500 ή 15500 (ή ακόμα και 14 με 16) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν το θεωρώ άξιο λόγου.
Όχι γιατί... 2 χιλιάρικά είναι μικρό νούμερο, αλλά μιλώντας ως κλίμακες έτσι το βλέπω.
Όταν συγκρίνεις μια μηχανή που κάνει 8 και μια μηχανή που κάνει 6, τα 2 χιλιάρικα είναι διαφοράρα όχι αστεία. Είναι διαφορά κλάσης (όπως παλιά κοιτάγαμε τα μονοκύλινδρα F650GS, τα transalp από τη μια και από την άλλη τα XT κλπ.). Όμως στα... 15, μόνο τα μπλιμπλίκια που θα βάλει ή δεν θα βάλει άλλος η διαφορά υπερκαλύπτεται.
Όπως είπα δεν το λέω για το GS. Είναι όπως όταν ο άλλος πάει να πάρει (κάποτε... χαχαχα) 40 χιλιάρικα αυτοκίνητο και κόβει το... χρωμιομένο πλαινό πόρτας (καρατυχαίο παράδειγμα) που το ήθελε για να κάνει... οικονομία. (ναι μπορεί να έκανε υπερτιμημένα 400 ευρώ πχ. αλλά ρε τύπε... 40 χιλ. πας να δώσεις, πάρε αυτό που θες τουλάχιστον)
Είναι βέβαια θέμα φιλοσοφίας. Άλλος θα σου πει "εγώ θέλω golf και ας το πάρω χωρίς πόρτες αν αυτές είναι έξτρα" (αντί να πάρει το τάδε που τα έχει όλα μέσα στην ίδια τιμή περίπου). Ε οκ ίσως αυτό τον ευχαριστεί. Ίσως πάλι όχι (εκεί μιλάμε για θύματα, όχι καταναλωτές).
Εγώ πάντως 2 δίτροχες BMW είχα στη ζωή μου (μέχρι στιγμής) και τις δυο τις ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ όπως τις ήθελα και τις περίμενα μήνες να έρθουν ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΗΘΕΛΑ. Είπαμε γούστα. Εξάλλου δεν βλέπω να ξαναβλέπω αγορασμένο όχημα καινούριο στη ζωή μου.